10 Haziran 2010

Uruguay - Fransa (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 2

Uruguay - Fransa (21:30)

Bir çok Türk taraftar bu arkadaşa "gıcık" olsa da, bu garip yüz ifadeleri ile onları sinirlendirsede rakip Fransa olunca Lugano'lu Uruguay'ı tutmamak elde değil. Bütün İrlandalılar ve futbolseverlerin ahını alarak (Bknz. 6 Milyonun Hayallerini Çalan Kişi) Güney Afrika'ya gelen Fransa, bütün futbol dünyasını karşısına alarak oynamak zorunda kalacak.

Uruguay, klasik 4-4-2 formatında Forlan'a yaslanarak oynuyor olsa da, Fransa karşısına ofansif bir kadro ile çıkacak. Dün açıklanan ilk 11 (Uruguay Kadro: Muslera (k) , Diego Lugano (d), Diego Godín (d), Victorino (d), Diego Pérez (os), Arévalo Ríos (os), Alvaro Pereira (os), Maximiliano Pereira (os), Ignacio González (os), Forlan (f), Suárez (f)) gösteriyor ki; Teknik Direktör Tabarez Fransa'nın çok kolay savunma hataları yapması üzerine taktik kuruyor. Kadro yapısı 3-4-1-2 olarak gözüküyor ki, erken gelen bir golle Uruguay orta sahada çoğalıp maçın üzerine yatabilir.

Diğer tarafta, "haksız" bir şekilde Dünya Kupası'na gelen Fransa ve onun kadro ile oyuncu seçimleri ile ün yapmış hocası Domenech var. Fransa, İrlanda maçından sonra 5 hazırlık maçı yaptı ve bunlardan sadece Kosta Rika karşısında galibiyet aldı. Bu maçı seyrettiyseniz atılan gollerinde bir garip olduğunu ve sanş ile geldiğini görebilirsiniz. Uruguay'ın bu golleri yemeyeceği kesin olmakla beraber, Fransa'nın bu kötü oyununu 5 günde düzeltemeyeceği de ayrı bir nokta. İspanya önünde sefilleri oynayan Fransa'nın bu dünya kupasında yolu çok uzun olmayacaktır fakat biz onları La Celeste (Gök Mavililer) önündeki performansına baktığımızdan; Ribery, Anelka ve Henry'den oluşan bir hucüm hattı her an gol atabilir ve maçı çevirebilir. 

Bir çok gol olacak gibi gözüken maçta, 1-1'lik beraberlikte kimseyi şaşırtmasın. Unutmamak gerekir ki; büyükler birbirlerini gördükleri zaman kapışmak yerine zararsız ayrılmayı en büyük tercih olarak kullanır. Meksika veya Güney Afrika'dan alınacak bir 3 puan zaten bu takımlara ilk 2'yi getirecektir. Neden 1 puana razı olmasınlar ki.

1 yorum:

Emrah dedi ki...

Geçmiş maç, çok iyi analiz etmişin tebrik ederim, ben Almanya maçı dahil nerdeyse hepsinde yanıldım, Arjantinde yanılmadım bir tek, ondada Nijerya Hücum yapabilse yenerdi diye düşünüyorum. Yorumlaalım, siteme beklerim, Tr de Dünya Kupası izleyip analiz edebilen bulmak ve analizini anlayıp yorum yapacak adam bulmak mesele

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails