16 Haziran 2010

Yunanistan - Nijerya (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 19


Yunanistan - Nijerya (17:00) 17 Haziran Perşembe (B Grubu)

İlk maçlarında yenilen Yunanistan ve Nijerya grupta ikincilik iddialarını devam ettirebilmek için bu maçtan kesinlikle galibiyetle çıkmaları gerekiyor. B Grubu ilk maçlarını seyrettiyseniz Yunanistan'ın hiçbir varlık gösteremediğini görmüşünüzdür. Nijerya'da pozisyon üretmekte zorluk çektiği Arjantin maçında mücadele etmekten, koşmaktan öte futbol adına çok bir şey koyamadı.

Yunanistan'ın Dünya Kupalarında ne golü ne de puanı olduğunu ilk maçın notlarında yazmıştık. Tabii ki bu Otto Rechagel'in tek başına suçu değil fakat çokça eleştirilen Alman Hoca'nın süresi yine sıfır puan çektikleri 2008 Avrupa Şampiyonası'nda dolmuştu. 2004'te kazanılan Avrupa Şampiyona'sından sonra takım giderek başarılı oluşlarındaki en büyük özellik olan takım oyununu yitirdi. Tabii ki Kupa'yı kazanan kişilerin yaşlanması ve yerine eklenen jenerasyonun verimli olmaması da ayrı bir etken. 

Diğer tarafta Nijerya her ne kadar çok ümit vaad etmese de Yunanistan karşısında şansı bulunuyor. Arjantin'in yıldız isimlerini durdurmayı başaran Afrika takımı Yunanlıları da aynı şekilde durdurabilir. Nijerya'nın en büyük silahı Arjantin önünde Maçın Adamı seçilen kalecileri Enyeama. Bu maçta Arjantin karşılaşması kadar iş düşmese de Nijerya'nın maçtaki şansını daha da arttıracaktır. 

Nijeryalı taraftarlar Arjantin maçına ülkelerinin sembolü olan ve onlara şans getirdiklerine inandıkları horozların sahaya alınmamasını protesto ediyorlar. Seyircilerden biri 1998 Fransa'da izin verildiğini ama burada verilmeyişine anlam veremediklerini söylüyor. Sinirlerini de Vuvuzelas'tan çıkarıyorlar; Horozlara izin yok ama o sinir bozucu alete izin veriyorlar.

Maç tahminine gelince, gerçekten bu Dünya Kupası'nın klasiği olmuş bir maç tipi daha izleyeceğiz. Gol pozisyonun mumla arandığı dakika 65'ten sonra hiçbir pozisyonun olmadığı şansı yaver giden birinin de golü ile kazanacağı. 2 gol çıkar mı çok merak ediyorum.

Muhtemel Kadrolar

Yunanistan Kadrosu: 4-2-3-1 : Tzorvas, Seitaridis, Vyntra, Papadopouos, Torosidis, Tziolis, Katsouranis, Charisters, Karagounis, Samaras, Gekas

Nijerya Kadrosu: 4-3-3 :Enyeama, Triwo, Shittu, Yobo, Odiah, Lukman, Etuhu, Kaita, Obasi, Yakubu, Obinna

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails