10 Haziran 2010

Güney Afrika - Meksika (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 1

ve Dünya Kupası yarın başlıyor. Bizde kısa kısa maç öncesi takımları karşılaştıracağız. Bu iddaa için bir klavuz değil tabii ki, sadece ufak ayrıntıları istatistikleri not düşeceğiz. 

Güney Afrika - Meksika (17:00)

Açılış maçı ev sahibi ile Galatasaraylı Dos Santos ve Barcelonalı Marquez'in yıldız olarak ön plana çıktığı Meksika arasında. Güney Afrika turnuvaya, Ke nako (Şimdi zamanı) sloganı ile katılsada bu daha önce 2 kez katılıp gruptan çıkamayan Bafana Bafana'lar için gruptan çıkma zamanı mı yoksa 2. galibiyetleri alma zamanımı bilinmez. Afrika'dan sadece 1990 İtalya'daki efsane Kamerun'un çeyrek finalleri gördüğünü düşünürsek bu kadro için biraz rüya olabilir. Tabii ki, Dünya Kupası'nın Afrika kıtasında yapılmasıda bir kaç yıl öncesine kadar rüyadan başka bir şey değildi. Takımın tecrübeli oyuncusu Portsmouthlu Mokoena hem kaptan hemde oyunun beyni olarak duruyor. Her ne kadar tek forvetle defansif bir görüntü çizselerde toplu halde hucüm yaptıklarından çok fazla gol sıkıntısı çekmediler oynadıkları hazırlık maçlarında. Danimarka hariç grubundaki takımların ayarında bir hazırlık maçı da yapmadığını not düşmemiz gerekir.

Meksika, namı değer El Tri (3 anlamına geliyor ve bayraktaki 3 rengi temsil ediyor) son 4 Dünya Kupası'nda gruplardan çıkma başarısını göstersede bu sene 2 ölüm grubunda biri olarak öne çıkan A grubunda işi çok zor. Ev sahibi yanından 2 Dünya Şampiyonu ile maç yapacak. Eski hocaları Aguirre'nin geri gelmesi ile toplandılar ve zorlu bir etabın sonunda dünya kupası bileti aldılar. Takım çok hızlı kontra atağa çıkarken yetenekli oyuncuları ile kapalı alanları ince paslarla açabiliyorlar.

Meksika evsahibi arkasındaki 48 milyon Güney Afrika'lıya karşı zorlansa da bu maçı alacak gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails