16 Haziran 2010

İspanya - İsviçre (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 16


İspanya - İsviçre (17:00) 16 Haziran Çarşamba

İspanya, oynadığı son 49 maçtan sadece 1 tanesini kaybetti. İsviçre'nin savunması katı, top zor geçer diye süpriz beklemeyin çünkü dünyanın en iyi kısa pasçısı Xavi İspanya'da. Xavi'nin yanında bir de İniesta faktörü var fakat bu maçta riske edilmeyeceği konuşulduğu için büyük bir olasılıkla İspanya ilk 11'inde onu göremeyeceğiz. İspanya hazırlık maçları dahil olmak üzere hiçbir maçta oyun düzenini bozmadı. Arabistan ve Güney Kore maçlarıda onlar için defansif ağırlık geçen dünya kupası maçlarında büyük tecrübe olmuştur. Kupa'nın ilk maçı olduğundan üzerlerinde baskı olsa da çok fazla motivasyonda var. Dünya Kupası'nın en büyük favorilerinden gösterilselerde son 60 yıldır çeyrek finalden ötesini göremediler. En iyi başarıları da 1950 Brezilya'da 4.lük.

Süpriz beklenmemesi için bir diğer neden de, İsviçre'nin en iyi yeri olan savunmasında Frei ve Behrami'nin sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecek olması. Bu oyuncularda burada riske edilmeyip Şili karşılaşmasında sahaya sürülmek isteniyor. İsviçre bu karşılaşmaya zaten puan yazmadığından onlar için kayıp vermemek daha önemli ki bu kararlar maçın son gününe gelinmeden basın ile paylaşıldı. Burada İspanya'yı durdurmaya çalışıp bu maçta puan çıkartmak üzerine çalışacaklardır. İsviçre tarafında 3 tane Türk kökenli oyuncu olduğunu ve Eren Derdiyok ile Gökhan İnler'in hep transfer haberlerini doldurduklarını göz önüne alırsak kendi gözümüz ile izleyip değerlendirme fırsatı bulacağız.

Muhtemel Kadrolar:

İspanya Kadrosu 4-1-4-1 : Casillas, Ramos, Puyol, Pique, Capdevila, Busquets, Xavi, X.Alonso, Mata, Silva, Villa

İsviçre Kadrosu: 4-4-2 : Benaglio, Magnin, Grichting, Senderos, Lichtsteiner, Hakan Yakın, Gelson, Gökhan İnler, Barnetta, Eren Derdiyok, Nkufo

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails