22 Haziran 2010

Marsel İlhan - 2. Tur Rakibi Romen Victor Hănescu


Marsel İlhan, Wimbledon'da ana tabloya kalarak büyük bir iş başarmıştı ve şimdi 2-0 geriden gelerek kazandığı maç ile hem yeni bir tarih yazdı hem de kendisine olan güvenini arttırdı. İlk defa katıldığınız, hatta ülkenizden birinin teklerde ilk defa katıldığı, bir Grand Slam'de ilk 2 seti veripte sonradan maçı çevirmek gerçekten çok zor bir iş. Marsel'i tebrik ediyoruz ve bize bu sevinci yaşattığı için teşekkür ediyoruz. 

Marsel'in 2.tur rakibi doğal olarak daha kuvvetli bir isim: Romen Victor Hanescu. 28 yaşındaki Hanescu'nun bir çok Grand Slam tecrübesi bulunsada en büyük başarısı Fransa Açık'ta çeyrek final oynamak. Toprakta çok daha iyi oynayan Romen raket dünya sıralamasında 37'de bulunuyor. 2006 yılında kaburgalarındaki sakatlıktan dolayı tenise ara verdi ve yaklaşık bir yıl maç yapmadı. Geri dönüşü ise inanılmaz oldu. 2007 yılında kariyerinin ilk ATP Final'ını oynayan Hanescu, 2008'de de yine toprak kortta ATP World Tour 250 Series'i kazandı. 

Marsel'e göre çok tecrübeli olan Hanescu'nun en büyük dezavantajı, çim kortta çok büyük başarılarının olmaması. Kendine güveni gelen Marsel, yine mücadeleci yapısını maça yansıtırsa sonuna kadar götürebileceği bir rakip ile karşı karşıya.Karşılaşma saati belirlenmese de maç büyük bir olasılıkla çarşamba günü oynanacak.

Not: Çarşamba gününün programı belli oldu. Marsel İlhan, 17. kortta 3. karşılaşmayı oynayacak. İlk maçın TSI 14:00'de başlayacağını ve 1 erkekler 1 bayanlar maçı olduğundan Marsel'in maçının akşam saatlerinde başlayabilir. Maçı yine NTV sporun vermesini bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails