14 Haziran 2010

Japonya - Kamerun (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 10


Japonya - Kamerun (17:00) 14 Haziran Pazartesi (E Grubu)

Japonya'yı İngiltere karşısında izlediyseniz sizde benim gibi bu ülkenin ABD gibi nasıl ilerleme kaydettiğini görünce ağzınız açık kalmıştır. Adamlar modern futbolun bütün özelliklerini sahaya sunuyorlar. Peki neden diğer hazırlık maçlarında bir varlık gösteremediler diye düşünürseniz, tek sebebi onların bir Drogba'sının ya da Eto'o'sunun olmayışı. Aslında Asya takımlarının en büyük zaafları bu oluyor. Defans ve orta alanda Avrupa'lı rakipleri ile baş edebiliyor ama Avrupa'lı rakiplerinin defanslarını geçebilecek bir forvet oyuncusu çıkartamıyorlar ki bunu da vucüt yapılarına bağlamak çok fazla ırkçı olmaz diye düşünüyorum. Çok güçlü ve uzun bir yapıları olmadığından rakip savunma yerleşince kayboluyorlar onların arasında ama Kontratağa çıkarlarsa o an herşey olabilir. 

Kamerun her ne kadar favori gözükse de bu kontratak fırsatını Japonya'ya verebilecek bir takım. Kamerun kadrosunda Kameni ve Aleksandre Song'un ilk 11'de olmayacağını hemen söyleyelim. Bir sakatlıkları yok fakat Teknik Direktör Guen tercihini bu yönde kullanacağını açıkladı. Kalede Kayserispor'dan Souleymanou Hamidou yer alacak. Kamerun'un kadrosu Japonya ile kıyaslanınca gerçekten açık ara önde fakat takım oyununu daha iyi sergileyen takım bu maçı almaya yakın olacaktır. 

Eto'o gerçeğini de ayrıca yazalım. Bu maç ne olursa olsun Inter'li oyuncu her an skoru değiştirebilir. Sadece gol ile değil arkadaşlarına sunacağı bir gol pası ile de bunu yapabilir. Japonya'ya ne kadar çok güvensekte bu maçta Kamerun'u durdumaya çalışıp sonra golü düşüneceklerinden, kapanan bir Japonya'nın İngiltere önündeki stresini ve hatalarını (iki golü de kendi kalelerine attılar) düşününce Kamerun'un er ya da geç golü bulacağını düşünüyorum. 

Japonya'da kimi takip etmeliyuiz derseniz; Shunsuke Nakamura

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails