16 Haziran 2010

Güney Afrika - Uruguay (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 17


Güney Afrika - Uruguay (21:00) 16 Haziran Çarşamba

ve geldik ikinci grup maçlarına artık bundan sorna 90 dakika defansa çekilip yatamaz kimse. 3 puanla gruptan çıkılmayacağından birilerinin risk alıp atak yapması gerekecek. Daha önce belirtiğimiz gibi gerçekten Turcell Süper Lig bundan daha zevkliydi dedirttiler. A grubunda ilk maçların ikisi de beraber bitince, bu maçlar daha da önem kazandı ve galibiyet adeta gruptan çıkmayı da beraberinde getirecek. Güney Afrika, Meksika'ya bir çok gol pozisyonu verse herkesin beklentisinin aksine iyi bir futbol sergiledi ve maçı sonuna kadar kovaladı. Galibiyeti haketmese de son dakikalarda top direkten dönmese 3 puanı almıştı. En büyük endişelerinden biri bugüne kadar hiçbir evsahibinin gruptan çıkamamış olmamasıdır. Tarihte ilk olmak istemiyor. Başlarında gerçekten tecrübeli Parreira var. 

Uruguay, Fransa karşısında tam anlamıyla üzüm üzüme baka baka kararır misali çok kötü anlamsız bir futbol sergiledi. Kaleye şutları 3'ü geçer mi bilmiyorum. Burada farklı bir oyun sergilemeleri gerekse de kontrollü oynayacağız diye yine baskı kuramayabilirler. Maç adeta iki silahşörün zorla yaratılan pozisyonlarda yeteneklerini kullanarak maçı çevirmeye çalışmaları ile geçecek. Pienaar ve Forlan. Pienaar her ne kadar forvet arkası oynasa da Alex'in Fenerbahçe'deki görevini Güney Afrika'da yapıyor.

Bu maçta en olası sonuç gol sorunları çeken bu takımları berabere kalmaları olacaktır. Fakat daha önceki maçlarda da gördük ki, bir şekilde gol oluyor (kendi kalesine, hakem hatası, vs) ve tek golle galibiyet geliyor. O yüzden tek gol mü olur beraberlik mi olur ayrı bir tercih konusu. 

Muhtemel Kadrolar:

Güney Afrika Kadrosu: 4-2-3-1 : Khune, Gaxa, Booth, Mphela, Masisela, Mokoena, Dikgacoi, Modise, Pienaar, Tshabalala, Parker

Uruguay Kadrosu: 4-4-2 : Muslera, Caceres, Godin, Lugano, Fucile, Lodeiro, Eguren, Gargano, Fernandez, Suarez, Forlan

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails