18 Haziran 2010

Slovenya - ABD (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 22


Slovenya - ABD (17:00) 18 Haziran Cuma (C Grubu)

Amerika Birleşik Devletleri'nden İngiltere karşısında en az bir puan beklediğimizi ilk maçı analiz ederken yazmıştık fakat iyi bir futbol ve kaleci hatası olmadan atılan bir golle bunu umuyorduk. ABD'yi İngiltere karşısında istediği futbolu sahaya yansıtamadığı için tabii ki darağacına yollamayacağız. İngiltere hala bu kupanın en büyük favorilerinden olmasa bile en güçlü ekiplerinden biri. 

ABD'nin bu maçtaki en önemli sınavı, favori iken nasıl oynayacağı. İngiltere karşısında süpriz beklentisi içinde daha rahat bir oyun sergilerdiler. O maçtan puan alamamaları bile son olmayacağından daha az stress altında oynadılar. Bu maçta artık tek hedef 3 puan ve bu onlar üzerinde nasıl bir etki yaratacak merakla bekliyoruz. ABD tarafında sakatlığı bulunan kaleci Howard'ın oynacağı kesinleşti bu da onları epey rahatlattı. 

Slovenya (2 Milyon), ABD'nin nüfusundan 305 milyon küçük bir ülke olsa da, futbol açısında ABD ile epey benzer noktaları var. İki takımında en kuvvetli tarafı kontra-atak oynamaları. Bu da maçın hızlı bir şekilde geçebileceğinin göstergesi. Slovenya Cezayir karşısında çok zor bir galibiyet almıştı. Koren'in attığı golde Cezayir kalecisinin bariz hatası sonucu gelmişti. Howard'ın bu tip hatalar vermeyeceğini düşünsekte, ABD'nin defansının hata yapmaya meyilli olduğunu hazırlık ve İngiltere maçında gördük. 

Amerikalılara bu maçta da çok fazla güvenmemin en büyük sebebi onlardan Konfederasyonlar Kupası'nda ortaya koydukları futbolu sergilemerini beklemem. İspanya ve Brezilya karşısında oynadıkları oyun ile yenemeyecekleri kimse yoktur. Slovenler, Rusya'nın önemli liglerde oynayan önemli oyuncuları olduğunu ama bazen bunun yeterli olmadığını vurguluyorlar. Birsa; bazen yüreğin ile kazanırsın. Bakın onlar burada değil ama biz buradayız.

Muhtemeler ilk 11'ler

ABD Kadro: 4-4-2 : Howard, Bocanegra, Onyewu, Demerit, Cherundolo, Donovan, Clark, Bradley, Dempsey, Altidore, Findley

Slovenya Kadro: 4-4-2 : Handanovic, Brecko, Suler, Cesaz, Jokic, Birsa, Koren, Radosavljevic, Kirm, Dedic, Novakovic.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails