16 Haziran 2010

Fransa - Meksika (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 18



Fransa - Meksika (21:30) 17 Haziran Perşembe (A Grubu)

Fransa ve Meksika'nın ilk maçlarını seyrettiyseniz ve isimlere bakmadan yorum yapsak, Fransa'nın en fazla bir beraberlik çıkarabileceğini söylerdik. Domonech'i herkes gibi bizde eleştiriyorduk ama en ağırını da Zidane yaptı: O, bir hoca değil. Uruguay'a karşı normalde oynadıkları 4-3-3'ten 4-4-2'ye dönerek zaten gol yollarında sıkıntısı olan takımı iyice kendi sahasına mahkum etmiş oldu (Uruguay'ın son 20 dakikayı 10 kişi oynadığınıda tekrar hatırlatalım). Meksika karşısında tekrar 4-3-3'e dönüp dönmeyeceği ise hala soru işareti. 

Meksika tarafında ise geriye kalan maçlardan Uruguay ve Fransa arasında çok fazla fark yok. Onlar Güney Afrika önünde büyük fırsat kaçırdıklarından şimdi daha zor olan maçlardan bir galibiyet çıkarmak zorundalar. Tabii ki Fransa, Anelka, Ribery, Henry gibi yıldızları ile kötü oynadığı maçlarda bile gole yaklaşabildiği için Uruguay'dan nispeten daha zorlu geçebilir. Ayrıca Fransa içinde bu maçın telafisi olamayabiliceği için işleri Uruguay maçından daha sıkı tutabilirler. 

Meksika'nın en büyük sıkıntı açılış maçında görmüş olabileceğiniz gibi gol noktalarındaki başarısızlığı. Topu ayaklarında tutabilecek oyuncuları var fakat ofansta çeşitlendirme yapamadıklarından net gol pozisyonyu üretmekte sıkıntı yaşıyorlar. Kadronun en ofansif olmaya çalışan oyuncularından biri Barcelonalı defans oyuncusu Marquez. Marquez'in hafif sakatlığı olduğu ve oynayamayabileceği haberleri yayılsa da bunlar taktik savaşının bir parçasıdır diye düşünüyorum.

Bu maç, şu ana kadar ki maçların %90 gibi ilk yarı beraberlik maç sonuda az gol vaad ediyor. Buraya İrlanda'nın hakkını çalarak gelen Fransa'nın bir darbe daha yemesini tabii ki isteriz ama tahmin yaparkende çok fazla gönlümüzden geçeni yazmamak gerekir, en azından bir beraberlik beklemekte çok fazla hayalci olmaz diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails