15 Haziran 2010

Fildişi Sahilleri - Portekiz (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 13



Fildişi Sahilleri - Portekiz (17:00) G (Ölüm) Grubu

Aslında tam anlamıyla bir ölüm grubu değil ama Kupada o kadar çok zayıf takım var ki; bu 3 takımın yan yana gelmesi biraz rekabet oluşturdu. Kuzey Kore puan alamadan dönecektir ama diktatör korkusu onlara goller attırabilir. Maça gelince, Dünya'nın en iyi bana göre 2. Real Madrid Başkanı Perez'e göre de 1.oyuncusu sahaya çıkacak. :) Cristiano Ronaldo, her fırsatta Portekiz'in favori olmadığını dile getiriyor. Böylece üzerinden yükü kaldırıp tek amacı takımını Arjantin'in (Messi'nin) gittiği yere kadar taşımak.

İyi bir kadrosu olmasına rağmen bir çok kişi Portekiz'in yukarılara gidemeyeceği görüşünde. Şu ana kadar oynanan futbol göz önüne alırsak (o kadar kötü ki Turkcell Süper Ligi özler olduk) iyi futbol oynayan bir Portekiz çok rahatlıkla üstlere gidebilir. 2006 yılında Almanya'da 4. olduklarını unutmayalım. Hazırlık maçlarında oynadıkları gerek güçlü Afrika takımları gerekse defans yapan takımlar olsun her kilidi rahatlıkla aştılar. Son bir notta CR9 için; son 16 aydır milli takım ile gol atamadı. 

Fildişi Sahilleri'ne bakınca herkes Drogba'yı düşünüyor. Hazırlık maçında kolunu kırmıştı. Teknik Direktör, kadroya alıp almayacağını son dakika da karar vereceğini söylüyor. Önlerinde bir de Brezilya maçı olduğunu düşünürsek ilk 11'de başlatmayıp ilerleyen dakikalarda işler zora girdiğinde sokabilir. Filler, daha önce sadece 2006 Almanya'ya katılmışlar ve gruptan çıkma başarısı gösteremediler. En büyük özellikleri gol atma konusunda sıkıntı çekmemeleri. Takımda Yaya Toure, Zokora, Galatasaray'dan Keita gibi bir çok yıldız oyuncu var ama Drogba'nın olup olmaması takımı önemli ölçüde etkiliyor. Portekiz'e karşı bir avantajları da deneyimli hocaları Eriksson.

İki takımda 4-2-3-1 düzeninde oynadıklarından gole çok yakın bir oyun sergileselerder bu taktikle orta saha ve defans bölgelerinde çok açık olmayacak bu da bireysel yetenekleri ve kanat ataklarını ön plana çıkaracağından iki takımda diğerlerinin silahlarını durdurmaya çalışacaklardır. Bu da tecrübenin önemini ortaya çıkartıyor. Her iki takımında gol bulacağını düşündüğüm maçta Portekiz galibiyetini de bekliyorum.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails