29 Haziran 2010

Cristiano Ronaldo La Liga'ya Karşı

Real Madrid'in Cristiano Ronaldo'dan, Barcelona'nın da Messi'den ibaret olduğu görüşü bir çok kere konuşuldu. Tabii ki kimse bu takımları ayakta tutanların sadece bu oyuncular olduğunu söylemediler. Bu takımları diğer büyük takımlardan ayıranların bunlar olduğunu iddaa ettiler. Real Madrid'in CR9'suz oynadığı maçlar bu iddaalara destek olurken, Barcelona'nın da Messi'siz oynadıkları bir çok maçta zorlandıklarını görsekte onlarda ayrıca Xavi-Iniesta ikilisi olduğundan makinanın işleyişini çok fazla etkilemiyor. 

Peki gerçekten bu ikili şu anda Premier League'in saltanatını sarsan La Liga'nın vazgeçilmezleri mi? Marketing açısından evet fakat son Avrupa Şampiyonu İspanya'nın kadrosuna bakınca Torres ve yedek olan kaleci Reina ve Fabregas hariç kimsenin yurtdışında oynamadığını görüyoruz. Bu da La Liga'nın kalitesini farklı bir açıdan ortaya koyuyor. La Liga'da Brezilya Milli Takımı başta olmak üzere bir çok Milli takımın oyuncuları da olsa, hiçbiri uzun zamandır oynadıkları bu ligte Messi ve Ronaldo kadar iz bırakamadılar. 

Bugün Cristiano Ronaldo'nun tek başında La Liga karşısında ne yapacağını göreceğiz. CR9'un yerli La Liga karşısındaki performansı da La Liga'da bir takımın tek yıldız ile neler yapıp yapamayacağını gösterecektir. Yarı Finalde bu testten Messi'de geçecek. Tabii ki, Messi'nin takım arkadaşları Ronaldo'nunkiler tartışılmayacağından elmalarla armutları karıştırmadan karşılaştırmak gerekecek.

Muhtemel İspanya ve Portekiz kadrolarını aşağıda bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails