14 Haziran 2010

İtalya - Paraguay (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 11


İtalya - Paraguay (21:30) 13 Haziran Pazartesi (F Grubu)

İtalya buraya ünvanını korumaya gelse de bunun imkansız olduğunu söylemeyin. Sonuçta 2006 Dünya Kupası'nı nasıl kazandıklarını hala pek anlamış değiliz. Öyle ya da böyle finale çıktılar ve Zidane'ın takımını yalnız bırakması ile kupaya uzandılar. O yüzden 2006'da ne için eleştiriliyorlarsa bugünde değişen bir şey olmadığından İtalyanlara dikkat etmek gerekiyor.

F grubu Kupa'nın en kolay grubu gibi gözüktüğünden, bu grupta merak edilecek tek soru İtalya'ya kimin eşlik edeceğidir. Paraguay, Dünya sıralamasında 31. olarak bu grupta 2.liğe en büyük aday. Diğer rakipler Yeni Zellanda (78)ve Holosko'lu Slovakya (38) Dünya Kupası'nın diğer zaıf halkaları. 

Paraguay kadrosuna bakınca en büyük süpriz Santa Cruz'un ilk 11'de olmayacağı haberi. Forvet hattı Borussia Dortmund'ta oynayan Barrios ve takım arkadaşı Valdez'den oluşacak. Burada küçük bir parantezde, elemelerde en iyi golcüsü Salvador Cabanas için açalım. Haberlerden okumuş olabildiğiniz üzere, yıldız oyuncu ocak ayında bir barda kafasından vurulmuştu ve çok riskli olduğundan ameliyatla kurşunu çıkarmaya çalışmamışlardı. Aksi takdirde bu yıldızıda burada izleme fırsatı bulacaktık.

Maç tahminine gelince İtalya'nın favori olduğu bu maçta gole ne zaman ulaşacakları üzerine yorum yapabiliriz. Paraguay'ın tecrübeli Buffon'u geçmesi çok kolay olmayacaktır ama katı bir savunma yaparak gol yememeyi uzun süre başarabilirler. Paraguay'dan bir süpriz beklemek çok doğru olmaz o yüzden golün eninde sonunda geleceğini ama geç gelebileceğini söyleyebiliriz ancak.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails