11 Haziran 2010

Güney Kore - Yunanistan (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 3


Güney Kore - Yunanistan (14:30) 12 Haziran Cumartesi

Yunanistan'da bizim gibi Dünya Kupasına çok fazla katılamayan ülkelerden. Daha önce sadece 1994 Amerika'da bulundular ve beraberlik almayı bırakın gol bile atamadan ülkelerine geri döndüler. Bu sene ki performansları da gruplarda iyi olsa da, gruplarındaki en güçlü takımında İsviçre olduğunu göz ardı etmemek gerekir. Paraguay ile oynadıkları hazırlık maçında ise hiç ümit vaat etmediler. Özellikle defanslarını bırakın Güney Afrika'ya getirmeyi, ülke dışına çıkmalarına izin vermemek gerekir. Ufak bir not bu arada, Evangelos Moras sakatlığından dolayı yarın ki maçta oynama ihtimali çok düşükmüş. Bu noktada komşu için tek güvence elemelerde 10 gol atan golcüsü Gekas'ın şapkadan tavşan çıkarması aksi takdirde buradan alınabilecek en iyi sonuç beraberlik olur.
Komşunun karşısında ise Asya'nın futboldaki en gelişmiş ülkelerinden Güney Kore var. Manchester United'a transferi ticari olarak yorumlanan Park Ji-Sung, Kırmızı Şeytanlar'ın (evet onların lakabı da bu) en önemli kozu olarak ön plana çıkıyor. Güney Kore, her ne kadar kendini defansif olarak Avrupalaştırdıysa da hücum hattında hala beceriksizlikler ve telaş kol geziyor. Topla çok hızlı oynamaları onlara avantaj getirse de ileride farklılıklar yaratamadığından çok zor pozisyona giriyor. Özellikle, 5-4-1 gibi diziliş görünümü veren Yunanistan karşısında gol bulmaları epey zor olacak. Kadro ile ilgili olarakta, Dong-guk'un sakatlığının geçmek üzere olduğunu ve büyük bir olasılıkla Yunanistan önünde sahaya çıkacağını söylüyorlar. 

Bu maç Park-Gekas düellosu gibi gözükse de, gol bulmanın epey zor olacağı kesin. Tek golle galibin belirlenebileceğini tahmin edebiliriz. Bu da Güney Kore'yi biraz daha yakın gösteriyor ama %60 başladığı gibi bitebilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails