1 Haziran 2010

Kurumsal Beşiktaş!

Beşiktaş yönetimi bir çok konuda kulübümüzü kurumsallaştıracağını vaat etsede, rakiplerini taklit etmekten çok fazla ileride gidemiyor. Aslında, her seçim öncesi Beşiktaş'ı dünya kulübü yapacağız konuşmasından bahsetmiyoruz. Sadece daha modern atılımlar içerisine girmesini istiyoruz. Şu anda yazıda güzel gözüken "e Beşiktaş" ve bunun benzeri bir çok çalışma yapıyor fakat bundan daha öncelikli ve basit o kadar çok konu var ki, bunların ya farkında değiller ya da görmezlikten geliyorlar. 

Örnek olarak kombine biletleri verebiliriz. Transfer yapmadan kombine satmak istememeleri anlaşılabilir fakat tek futbolcuya göre de kombine fiyatı belirlenmediğine göre en azından bu konuda politikalarını açıklayabilirler. Fenerbahçe kulübü uzun zamandır gelecek sezon için kombine satıyor. Biz her ne kadar yerimizi tekrar alabilceğimizi bilsek bile en azından ne kadar ödeyeceğimizi bilmeliyiz. Daha sonra sezon başlamasına çok kısa süre kala açıklanan kombine fiyatları insanlar tatilde olduğundan veya başka nedenlerden talep görmüyor. Her sene yakından tahmin edenler bilirler ki yönetim ASLA uzatmayacağı kombine satış süresini her zaman uzatır. Bir çok taraftarda transfer dönemi bitene kadar almıyor. 

Geçen sene kombine almak çok karlı olmamıştı. Buradaki linkten bütün maçları fiyatlarını ve skorlarını bulabilirsiniz. 2009-2010 Yeni Açık Kombine Analizi

Diğer bir eksiklikte artık Beşiktaş'ın sponsorlar tarafından, aman buraya da sponsor olalım tepki çekmeyelim politikasına mal olmasıdır. Son zamanlarda hiçbir sponsor ilk bize gelmedi, telekomikasyon, terlik vs, hep Fenerbahçe ve Galatasaray ile anlaştıktan sonra bize geliyor. Bu da bizim pazarlık payımızı azaltıyor. Daha sonra Başkan Demirören, Ülker grubuna sinirleniyor ve Türk Kızılay'ı ve Mehmetçik Vakfı yararına formalar hazırlatıyor. Bunu keşke Ülker'in verdiği parayı beğenmeden önce düşünseydi. 

Son sözde kurumsallığa, transferden bir gün önce Borsa'ya oyuncu bildirmekle kurumsal olunmuyor. Bütün gazeteler transfer edilen oyuncu ile röportaj yapıyor bizim kulüp görüşmelere başlandı diye basın açıklaması yapıyor.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails