12 Haziran 2010

Cezayir - Slovenya (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 6


Cezayir - Slovenya (14:30) 13 Haziran Pazar

Bu grupta herkes İngiltere ve ABD'yi ilk 2'de garanti görüyor. Cezayir ve Slovenya'dan süpriz bekleyen bile yok denebilir. Gerçekten bu iki takım için bu gruptan çıkmanın matematiksel olarak tek yolu bu maçtan 3 puan almak. 1 puan eve dönüş bileti olur. 

Bildiğiniz gibi, Cezayir neredeyse aralarında savaşa neden olacak karşılaşmalar zinciri sonucunda Mısır'ı eleyerek geldi buraya. Slovenya ise Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'nın olduğu grubu ikinci bitirdi ve play off'ta 2008 Avrupa Şampiyonası yarı finalisti Rusya'yı eleyerek geldi. 

Gruplarındaki en kritik maç olduğundan bütün güçlerini ortaya koyacaklardır ve bu da maçı sonucunu tahmin etmeyi daha da zorlaştırıyor. Slovenya'nın Rusya'yı elemesini ve Avrupa takımı olmasını çok fazla ön plana çıkarmamak gerekir çünkü Cezayir'in de neredeyse bütün oyuncuları Fransa başta olmak üzere Avrupa takımlarında oynuyorlar. Hazırlık maçlarını göz önüne alırsak farklı yenilgiler alan Cezayir, turnuvaya çok fazla hazır olmadığını gösterdi. Burada tercih az gollü bir maç olacağını varsaymak ve beraberliği bozmaya da Slovenya'nın yakın olduğunu söylemek olmalıdır. 

Cezayir ve Slovenya'nın kadrolarına bakınca göze çarpan oyuncular ise Cezayir'de Siena'da oynayan Ghezzal, Slovenya'da ise Almanya'nın Köln ekibinde oynayan 31 yaşındaki Novakovic takip edilebilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails