11 Haziran 2010

Arjantin - Nijerya (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 4


Arjantin - Nijerya (17:00) Cumartesi

Dünya Kupası iki beraberlikle başladı. Uruguay ve Fransa aman gol yemeyelim mantığı ile oynasa da Güney Afrika'yı elinden kaçıran Meksika bu 3 puanı için önümüzdeki 4 yıl boyunca hayıflanabilir. Yarın da B grubu ile devam edeceğiz ve ilk maçı bir önceki postta belirtmiştik. B grubu nerede sorunlu ülke varsa toplamış. Yunanistan tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birinin içindeyken, Güney Kore de komşusu ile savaş mazeretleri üretmek üzerinde çalışıyor. Nijerya'nın problemi de siyasal; Başkanlarının ölmesi sonucu ülkede tansiyon epey yükseldi. Arjantin'den bahsetmeye pek gerek yok. Maradona desek yeterli olur. Basın muhabirlerine küfür bir yana, kupayı alırsam Buenos Aires'te çıplak koşacağım gibi bir çok Ömer Çavuşoğlu tarzı açıklamalar oyuncuları epey yıpratıyor.

Nijerya hazırlık karşılaşmalarında hiç iyi not almadı. Grubun en zayıf halkası olarak gözüküyor. Arabistan karşısındaki gol sıkıntıları ve takımı taşıyabilecek bir yıldızın olmaması çok büyük dezavantaj. Nijerya kadrosunda en öne çıkan oyuncu Obi Mikel sakatlığından dolayı takımdan çıkartıldı. 

Arjantin için en büyük rakip ise yine kendisi. Maradona'nın farklı çözüm yolları bulamayışı gol gelmeyince ve rakipler kapanınca sıkıntı yaratıyor. Avrupa Liglerinde gördük ki; Arjantindeki yıldızlar ne kadar dünyanın en iyilerinden biri olsa da, rakip 8-10 kişi defans yapınca çok zor gol buluyorlar ama yine golün erken geleceğini ve bununda diğer gollere davetiye çıkartacağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails