14 Haziran 2010

Yeni Zelanda - Slovakya (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 12



Yeni Zelanda - Slovakya (14:30) 15 Haziran Salı (F Grubu)

Bir önceki postta, İtalya'nın bu grupta kesin çıkacağını ve asıl sorunun onun yanında kimin olacağı ve bu grubun en zayıf grup olduğunu yazmıştık. Yeni Zelanda daha önce sadece 1982 Dünya Kupasına katılmış ve beraberlik dahi alamamıştı. F Grubu çok zayıf olunca onlara da bir beraberlik hatta galibiyet alma şansı ortaya çıkmış oldu. Bunu yapabilmelerinin tek yolu da, ofansif yönlerinin zayıf olmasından dolayı gol yememek olacaktır. Hazırlık maçlarında Sırbistan'a bir süpriz yapıp 1-0 galip gelmişlerdi. Dün izlediğimiz Sırbistan bunun pek süpriz olmadığını gösterdi. Şansınız yaver gittiği bir gün onları yenmek çok zor olmasa gerek. 

Yeni Zelanda kaptanı Nelsen'in hafif sakatlığı bulunsa da kadrodaki yerini alacak. Glen Moss'ta aldığı 2 maçlık cezadan dolayı Slovakya ve İtalya karşısında forma giyemeyecek. Genelde 4-1-4-1 düzeninde sahaya çıkan Kiwi'lerde en etkili oyuncu da orta saha oyuncusu Fallon

Slovakya tarafında ise Kucka ve Stoch'un sakatlıklar geçti ve takım ile çalışmaya başladılar ve ilk 11'de yerlerini alacaklar. Defans oyuncusu Skrtel'in ise sakatlığı devam ediyor ve kadroda yerini alamayacak gibi gözüküyor. 

Slovakya 1993'te bağımsızlığını kazandıktan sonra ilk defa uluslararası turnuvaya katılıyor. Eleme gruplarında Çek Cumhuriyeti ve Polonya'yı geride bırakarak 1. olmaları epey süpriz olmuştu. Takımın yıldızı Napoli'de oynayan genç oyuncu Hamsik. İlk 11'de oynaması zor da olsa Beşiktaş'tan Holosko'yu da ilerleyen dakikalarda sahada görebiliriz. Buraya gelmesinin süpriz olmadığını göstermek isteyen Slovakya zorlu geçecek maça rağmen galibiyete çok yakın. Artık çok fazla golü zaten hiçbir maçta beklemiyoruz. Yeni Zelanda süpriz olsa olsa ilk yarı olabilir. O da beraberlikten öteye geçemez. 

İlk 11'ler 

Slovakya: Mucha, Durica, Skrtel, Cech, Zabavnik, Weiss, Hamsik, Strba, Jendrisek, Vittek ve Sestak.

Yeni Zelanda:  Paston, Nelsen, Vicelich, Reid, Lochhead, Bertos, Fallon, Smith, Elliot, Smeltz ve Killen.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails