13 Haziran 2010

Sırbistan - Gana (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 7


Sırbistan - Gana (17:00) 13 Haziran Pazar

Sırbistan, Fransa'nın bulunduğu gruptan lider olarak çıkarak geldi Dünya Kupası'na fakat hazırlık maçlarında aynı form seviyesini halen tutamadıklarını ortaya koydular. Polonya ve Yeni Zellanda önünde oynadıkları oyun vasatın çok altındaydı. Diğer tarafta ise Afrika'da Dünya Kupası oynama heyecanı içinde olan Appiah'lı Gana var. Gana, Micheal Essien'in sakatlanması ile epey yıkılmıştı. Ardından, Muntari'nin sakatlık haberi geldi fakat bugünkü son durum Muntari'nin büyük bir olasılıkla yarın ilk 11'de olacağı üzerine. 

Muntari'nin Inter'den takım arkadaşı Sırbistan kaptanı Stankovic takımda bir sürü Milito'nun olduğunu iddaa ediyor ama bunu pek göremedik hazırlık maçlarında. Sırbistan kadrosunda kaptandan sonra en çok dikkat çeken oyuncu ise, Manchester United forması giyen Vidic. Sırp defansını geçmek hiç mi hiç kolay olmayacağını en baştan söyleyelim. 

Afrika temsilcisini bu maçta Sırplar kadar öne çıkaran unsur kupanın kendi kıtalarında olması. Appiah'ın yaptığı röportajda, bu heyecanlarını çok açıkca dile getiriyor. Tek istediklerinin bir Afrika takımının turnuvada ileri turlara geçmesi olduğunu söyledi. Bu açıkca onların epey motive edecek gibi. Meksika'nın oyunu domine etmesine ve pozisyonlar bulmasına rağmen beraberliği zor kurtarması da bu heyecanı, motivasyonu geçememelerine bağlayabiliriz. 

Maçtan az gol beklesekte bu zevksiz olacağını anlamına gelmemeli. Mücadelenin yüksek olduğu bir karşılaşmayı en fazla bir iki gol süsler diye düşünüyorum fakat en haklı sonuçta beraberlik olur bu denk güçler arasında. Gana'nın Rennes'te forma giyen oyuncusu Asamoah Gyan'ın yakında takip edin. Tam bir gol makinesi. Tek forvet olarak zorlansa da 24 yaşındaki genç oyuncunun açamayacağı kilit yok gibi.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails