12 Haziran 2010

İngiltere - ABD (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 5



İngiltere - Amerika Birleşik Devletleri (21:30) 

Turnuvanın ilk günü herkes sıkıcı futboldan yakınıyordu. Bugün bu maç ile Dünya Kupası ayarında bir karşılaşma izleme fırsatı bulabiliriz. Bu karşılaşma oyuncuların değil hocaların taktik savaşı olarak geçecektir. O yüzden kadrolara bakmadan hocaların ne gibi müdahaleler yapabileceği üzerine kafa yormak gerekiyor. Bu maç için iddaalı olmamızın bir sebebi de ABD'nin 9 oyuncusunun bu yıl tam veya yarım sezon premier League'te oynamış olması maçı da Premier League kalitesine çekebilir. Özellikle Donovan ve Dempsey, ABD'nin en büyük kozu olacaktır. Yaratıcılık konusunda ise İngiltere biraz sıkıntı çekse de herkes biliyor ki onlar takım oyunu ortaya koymaya çalışacaktır. Rooney, dünyanın 3. büyük oyuncusu olarak gösterilsede bir çok yerde, onun tek başına bu tip bir maçı çeviremeceğini biliyoruz. Kalitesinden değil konsantrenin bu tip maçlarda çok yüksek olmasından dolayı. Rakip maçı bir an olsun bile bırakmayacaktır.

ABD tarafında bu maça çok yüksek önem veriliyor. Grubun en zorlu maçının ilk olması onları biraz olsunda rahatlatmış Bugünkü maçta da en önemli nokta bu. Amerikalılar sonuna kadar saldıracaklarını çünkü maçı kaybedenin çok fazla bir şey kaybetmeyeceğini turnuvanın devam ettiğini bir kaç kere farklı yollardan dile getirdiler. Bu da ofansif bir oyunu, ofansif oyunda Türkiye maçında gördüğümüz gibi defansif boşlukları getiriyor ki bu da çok güzel bir oyunun habercisidir.

Bu maçta İngiltere'nin favori olduğunu ve onlar için en büyük rakibinde büyük hedef ve ilk maç baskısı olacağını göz ardı etmemek gerekir. Şahsen, ABD hocası Bradley'in Capello'ya bir süpriz yapacağını ve en azından bir beraberlik alacağını düşünsemde, oyundan hızlıca kopabilmeleri ve Türkiye karşısında verdikleri defans boşlukları biraz olsun ümitlerimi azaltıyor. 

Kesin olmayan İngiltere kadrosu: David James (Robert Green, eğer James tam oynuyacak düzeyde değilse), John Terry, Ledley King, Glen Johnson, Ashley Cole, Steven Gerrard, Frank Lampard, Joe Cole, Aaron Lennon, Wayne Rooney, Emile Heskey

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails