9 Haziran 2010

Dünya Kupası: En çok hangi kulüpten, Ligten oyuncu var?


Bir çok kişinin tahmin edebileceği gibi cevap Barcelona. Tam 13 oyuncu ile katılıyor Dünya Kupasına. Barcelona'yı 12 oyuncu ile Liverpool ile Chelsea takip ederken Bayern 11, Arsenal, Inter, Real Madrid ve Panathinaikos 10 oyuncu ile gidiyor Güney Afrikaya. 

Liglere bakınca da, katı yabancı kuralları ile bilinen Premier Legue'ten 117 oyuncu bulunurken, Bundesliga'dan 84, Seria A'dan 80 oyuncu var. Turkcell Süper Lig'ten giden oyuncular listesi için buraya bakabilirsiniz. (2010 Güney Afrika: Türkiye Ligi'nde Oynayan Oyuncular)


İngiltere, Almanya ve İtalya'nın kadrosunda yurt dışından oyuncu olmaması (İspanya'da daha önce kaptırdıkları oyuncular var; Torres, Fabregas ki onlarda yakında döner gibi) yurt dışına oyuncu yollama çabaları içinde olan Türkiye'deki anlayış ile ilginç bir tezat oluşturuyor. Oysa biz her zaman Milli takım kadrosu açıklanınca yanında yabancı takım yazan oyuncularımız ile övünürüz.

Hocalarda da Arjantin (Diego Maradona, Gerardo Martino, Marcelo Bielsa) ve Almanya (Otto Rehhagel, Joachim Löw, Ottmar Hitzfeld) 3 teknik direktör ile en başta.

Barcelona
Rafael Márquez (c) Mexico
Éric Abidal France
Thierry Henry France
Lionel Messi Argentina
Daniel Alves Brazil
Yaya Touré Cote d'lvoire
Gerard Piqué Spain
Carles Puyol Spain
Andrés Iniesta Spain
Xavi Spain
Víctor Valdés Spain
Sergio Busquets Spain
Pedro Spain

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails