17 Haziran 2010

Almanya - Sırbistan (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 21



Almanya - Sırbistan (14:30) 18 Haziran Cuma (D Grubu)

Almanya mı olağandışı futbol oynadı yoksa oynanan maçlar o kadar kalitesizdi ki Almanya'nın futbolu olağandışı gözüktü tartışılır ama ilk maçlara bakınca Almanya ile Sırbistan arasında dağlar kadar fark olduğunu görüyoruz. Sırbistan bu gruptaki ikincilik için tek rakibi Gana'ya yenildiği maçta gruptan çıkma şansını da kaybetmişti diyebiliriz. Tabii ki, İsviçre maçında gördüğümüz gibi futbolda herşey olabilir fakat şu anda bir gerçek var ki; Sırbistan'ın Almanya karşısında galip gelemeyeceğini düşünürsek gruptan çıkması artık kendi ellerinde değil. Gana, Avustralya karşısında galip gelirse 6 puan ile bu işi bitirecek. 

Mesut Özil'in parladığı, hatta Almanya'nın Messi'si ünvanını yakıştırıldığı ilk maçta Almanya'nın Mesut gibi yetenekli oyuncuları ön plana çıksa da galibiyetin asıl kaynağı; Panzerlerin disiplinli, düzenli ve hızlı bir oyun orta koymasıydı. Almanya bu oyununu diğer maçlarda da gösterebilirse anketlerde olduğu gibi kupayı kaldırmaya en yakın takım olur. 

Sırbistan tarafında ise tam bir konsantrasyon var. Gana karşısında ne kaybettiklerini biliyorlar ve tamamen Almanya maçına konsantre olmuşlar. Bu maçı final havasında oynacaklarını söylüyor teknik direktör Antic. Sırbistan'da cezalı olmasından dolayı Lukovic oynamazken onun yerine Subotic'in forma giymesi bekleniyor.Sırplar hakkında küçük bir notta Stankovic ile ilgili. Bu onun 3. Dünya Kupası ve herbirine farklı bir milli takım ile katıldı. 1998 Fransa'ya Yugoslavya, 2006 Almanya'da Sırbistan-Karadağ forması ile katılırken bu sene de Sırbistan için forma giyiyor.

Sırbistan'ın hayallerini gerçekleştirebilmesi için önce Almanya'yı durdurması gerekecek. Bu da bütün eforunu buna vermesini ve ofansta etkili olamamasına yol açacaktır. Baskıya ne kadar dayanabileceği ayrı bir konu iken Almanya'nın kapalı bir defansı açabilecek Mesut gibi oyuncuları var. Almanya'nın öne geçmesi durumunda ise daha fazla risk alıp daha fazla açık verebilirler bu da beklentilerin aksine daha gollü bir maça davetiye çıkarabilir.

Muhtemel Kadrolar

Almanya Kadro: 4-2-3-1 : Never, Lahm, Friedrich, Mertesacker, Badstuber, Schweinsteiger, Khedira, Müller, Mesut Özil, Podolski, Klose

Sırbistan Kadro: 4-4-2 : Stojkovic, Kolarov, Vidic, Subotic, Ivanovic, Jovanovic, Milijas, Stankovic, Krasic, Pantelic, Zigic

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails