16 Haziran 2010

Arjantin - Güney Kore (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 20



Arjantin - Güney Kore (14:30) 17 Haziran Perşembe (B Grubu)

Maradona, Nijerya karşısında kimseyi tatmin edemedi. Messi bağımlı futbol, Messi durdurulunca bütün fonksiyonlarını kaybediyor. Yedek kulübesinden çıkaralıcak 11'in Dünya Kupası'nda rahatlıkla oynayacağını gözönüne alırsak Maradona'nın yeteri kadar kadrodan yararlanamadığını fark ederiz. Onun işi gücü medya, FIFA ve Pele. Son basın toplantısında yine onlara giydirirken, Pele'ninde müzeye yollanması gerektiğini söylemiş. Aslında ilk ateş, Pele'nin Güney Afrika'nın gruptan çıkamayabileceği üzerine bir yorum yapması ile başladı. Güney Afrika ilk maçta iyi oynayınca, Maradona'ya da fırsat doğdu; Afrikalılar siyah saçlı adama neler yapabileceklerini gösterdiler. Bu da Pele'yi kızdırdı ve Arjantin'in başına para için geçtiğini ve neden hep kendisi hakkında konuştuğunu anlamadığını söylerken şöyle ekledi; belki de bana aşıktır. Maradona'da onu müzeye yolladı ve yanına da hocalığını eleştiren Platini'yi ekledi; hepimiz Fransızların nasıl olduğunu biliriz, Platini'de bir Fransız ve herşeyi bildiğini zannediyor. 

Maça gelince, Maradona'nın Veron'u riske etmeyip yedekte oturtacağı belirtildi. Takım yine Messi üzerine kurulu çıkacak bu da tek bir soruyu gündeme getirecek. Güney Koreliler Messi'yi durdurabilecek mi? Güney Kore'nin kalecisinin Nijerya kalecisinin performansını sergileyemeaz Messi bu maçı ilk yarıda alır gibi geliyor. Koreliler, hızlı oyunları ile Arjantin defansında bir çok pozisyon yakalayacaklardır. Bunlardan birini gole çevirebilirlerse maça ortak olabilirler ama ellerini hızlı tutmaları gerekiyor çünkü açıldıkça Arjantinlilerin sevdiği boş alanları vereceklerdir bu da Arjantin'in elindeki yıldızlara parlama fırsatı sunacaktır.

Arjantin'in Nijerya maçından daha rahat bir galibiyet alacağını ve en sonunda bir üst maç seyredeceğimizi düşünüyorum.

Muhtemel ilk 11'ler

Arjantin Kadro: 4-4-2 : Romero, Burdisco, Demichelis, Samuel, Heinze, Rodrigez, Tevez, Mascherano, Di Maria, Higuain, Messi 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails