15 Haziran 2010

Brezilya - Kuzey Kore (Dünya Kupası Maç Analizleri) - 14


Brezilya - Kuzey Kore (21:30) G Grubu

Brezilya bütün hazırlık maçlarını defansa çekilen takımlar ile yaptı. Bunun tek sebebi Kuzey Kore hakkında çok fazla bir bilginin olmaması. Her ne kadar Kuzey Kore'liler Brezilya önüne kazanmak için çıkacaklarını söyleselerde, maçın başlaması ile Brezilya'nın baskı kurması onları kendi sahalarına yıkacak ve kontraatağa itecektir. Bu nokta da Kuzey Kore'nin neden Sambacılar karşısında bir şansı olmadığı ortaya çıkıyor. Brezilya defansı Dani Alves'in yedek oturduğu bir defans. Dünyanın en iyi iki sağ beki burada ve onların yanında tecrübeli bir Lucio var. 

Kuzey Kore 4-4-2 taktiği ile oynayacak fakat oyun onların sahasına yığılırsa bu biraz 5-4-1'e veya 5-2-2-1'e bile dönebilir. Bu nokta da Brezilya'nın yıldızları devreye giriyor. Kesin olmayan kadroya bakınca; forvette Fabiano - Robimho, onların hemen arkasında Kaka ve orta sahada Galatasaray'dan Elano, Silva ve Melo yer alıyor. Kaleci Julio Sezar'ın ciddi bir sakatlığı olmadığı ve kalede yer alacağı haberi dün gelmişti. Orta saha bir zayıf gözükse de ileride tek düşünceleri gol olan bu üçlünün hamallığını yapabilicek bir orta saha. Ronaldinho'un buraya getirilmeme nedeni de bu. Onu orta sahaya koysanız hemen forvetin peşine takılır ve takımı 4-3-1-2 taktiğinden 4-2-1-3'e çevirirdi ki o zaman Konya ovası gibi bir defans boşluğu kalırdı geride. 

Kuzey Kore, sadece 1966 İngiltere'deki Dünya Kupası'na katılmıştı ve orada İtalya'yı yenerek son 8'e kalmıştı. Asya takımları için bu rekor ancak 36 yıl sonra Güney Kore tarafından 2002 yılında kırıldı. Bu turnuvada böyle bir süpriz yakalamaları imkanı verilmiyor olsa da onların en büyük özellikleri mücadeleci yanları. Tabii ki onları Avrupa takımlarına karşı izleyemediğimizden mücadelelerinin ne düzeyde ve ne kadar uzun sürdüğünü de söyleyemeyiz. Takımda yıldızı ise FC Rostov'da forma giyen Hong Yong Jo. Asya dışında futbol oynayabilen nadir Kuzey Kore'li oyunculardan.

Brezilya rahat 2-0 veya 3-0 gibi bir galibiyet almasını

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails