28 Mayıs 2010

Euro 2016'da Karar Günü

ve bugün 3.kez aday olduğumuz Avrupa Şampiyonası'nın 2016 evsahibi belli olacak. Rakiplerimiz İtalya ve Fransa. İtalyanların bir çok farklı kesimin dile getirdiği gibi pek fazla bir gayret göstermemeleri evsahipliği için Fransa ve Türkiye'nin çekişeceği fikrini ortaya çıkıyor. Federasyonumuz adaylık sürecinde başarılı bir politika izlemekle beraber kendilerinin dediği gibi rakiplerinin eksikliklerini göstermek yerine kendi artılarımızı ön plana çıkarmaya çalıştı. Bunu aksine burada yazdığımız gibi Fransa ise Türkiye'de olmaması için nedenler bulup bunun üzerine politika izledi. Zamanının çoğunuda turnuva tarihlerinde Türkiye'de ramazan ayının olması ve bunun turnuvaya etkide bulunacağı açıklamakla geçirdi. Bu konu ile ilgili postumuz da burada. (Ramazanda 2016 Avrupa Şampiyonası).

Bugünkü İtalyan, Fransız ve Türk spor gazetelerine baktım ve çok fazla bir yer vermemişler. İtalyanlar Mourinho'nun gidişi ile uğraşırken, Fransızlar ise Rolland Garros'u gündemlerine taşımışlar. Türkiye çok öncesinden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gidişini açıklamıştı. Federasyon Başkanı Mahmut Özgüner, bunun bile Fransızlar tarafında kopya edildiğinin ve Fransa Başbakanı Sarkozy'nin de bir konuşma yapacağını söyledi. Tabii ki, kimin önce kimin sonra karar verdiğinin önemi yok diye düşünebilirsiniz fakat sadece 12 kişi olan yönetim komitesinin oy vereceğini düşünürseniz, bunların adım adım izlendiğini fark edeceksinizdir. 

Herkes, UEFA başkanı Platini'nin Fransız olmasında dolayı turnuvanın buraya verileceğini düşünüyor. Bu çok saçma değil. Almanya, Fransa gibi ülkeler ne zaman aday oldularsa ,İngiltere de buna dahil, bu turnuvaları almışlardır. Onlara verilmeyecek bir turnuvaya da aday olmamışlardır.Bu bizim içinde geçerli her yeni stadımıza Şenes Erzik Şampiyonlar Ligi ve UEFA finalleri oynattı. Bugün Platini, Şenes Erzik ve İtalyan Abete, UEFA kuralları gereği oy kullanamayacaklar. Umarız geri kalan 12 üye kimsenin etkisi altında kalmadan oy kullanır. 

Bugünkü programda şöyle; TSI ile 10.30'da Türkiye federasyonun sunumu ile başlayacak ardından sırayla İtalya ve Fransa Federasyonları bir sunum yapacak. Saat 12:45'te kurul toplanacak ve oylama yapacaklar oylama sonucu da saat 14:00'te açıklanacak. Umarız bu büyük turnuvayu ülkemizde seyretme şansı yakalarız.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails