8 Haziran 2010

Beşiktaş'ın Hocası Kim Olmalı (Detaylı Analiz)

Beşiktaş yönetimi baktı ki gazeteler haberleri o borsaya bildirmeden 10 gün önce yazıyor çiziyor, bu sefer öne geçmek için 6 tane hocayı borsaya bildirmiş. Biraz google'da en iyi hoca kim diye search yapılıp yazılmış gibi dursa da paranın getiremeyeceği futbolcunun olduğunu fakat hocanın olmadığını eski deneyimlerimizden biliyoruz. Peki bu 6 hocadan hangisi Beşiktaş için en idealdir. 

Lucescu: Bunu ilk yazmamın sebebi hemen elemektir. Futbol sadece başarı üzerine kurulu bir oyun olmamalıdır. Hele ki maçlarını stadyumda seyreden ve zevk almak isteyen taraftarlar için. Beşiktaşlı taraftarlarda stadyuma gelmeyi sevdiklerinden, daha önce seyrettiğimiz ve usandığımız bir filmi tekrar oynatmanın pek bir anlamı yok.

Pellegrini: Beşiktaş için biraz pahalı olsa da en uygun aday gibi duruyor. Bunun nedeni Arjantin'de iki takımı (San Lorenzo ve River Plate) şampiyon yapması ya da Real Madrid ile tarihinin en yüksek puanını alması değil. La Liga'nın son 25 yıldaki en başarılı 2. Güney Amerikalı hocası özelliğini taşıyan (Vanderlie'den sonra), Villerreal gibi bütçesi ve kadro yapısı Beşiktaş'a yakın bir takım ile yakaladığı başarılar onu bize uygun kılıyor.

Schuster: Real Madrid'te başarılı olmuş bir hoca olmasına rağmen bu yıldızlar topluluğunu yönetmenin Beşiktaş gibi orta ölçekli bir takımı yönetmekle aynı olmadığı bundan önce bir kaç kere örnekleri ile gördük. Teknik Direktörlüğü konusunda tabii ki bir lafımız olmayan Alman hoca'nın Türkiye'de başarılı olması için uzun yıllar görev yapması gerekmekte.
Ramos: 2.ligten La Liga'ya çıkardığı takımlar (Logrones ve Vallecano) ile ün yapan hoca, Sevilla ile kariyerinin en büyük başarılarını elde etti. 2 Uefa Kupası, 1 Süper Kupa, 1 Kral Kupası ve 1 İspanya Süper Kupası. Bunun ardından Tottenham'a gidince Sevilla taraftarları lanetler okumuştu ona, para için onları sattıkları için. Daha sonra Real Madrid ile Sevilla'ya gelince onun resmi olan dolarlar bütün stad başından aşşağı atmıştı. Türkiye'de başarılı olabilicek bir yapıya sahip. Pellegrini'den sonra en iyi tercih olabilir.

Koeman: Hollanda'da başarılı oldu fakat ondan sonra Valencia'da biraz başını da yeseler, resmen kovalanarak yollandı. Yurtdışında hocalık yapmak, her an bir alternatif olduğundan, iki kat daha zor olduğundan ünlü oyuncu pek fazla tutunamadı ve 2 yıl sonra yollandı. Daha sonra Van Gaal'ın Bayern'e gitmesi ile AZ'nin başına getirildi fakat oradada kötü başladığı ligte toplanamadı. Kesinlikle anlaşılmaması gereken bir hoca.

Felix Magath: Tabii ki en sonda olmasının sebebi, gelmemesini istediğimizden değil. Bu hoca google search'ten çıktığı için ve gelmeyeceği kesin olduğu için buraya yazılmıştır. Beşiktaş Yönetimi geçen sene Cristiano Ronaldo'dan daha çarpıcı bir transfer yapacağız açıklamasında bulunmuş bir yönetim olduğundan bu Alman Ligi uzmanı ve son zamanlardaki en başarılı Alman hocanın buraya gelme ihtimali yoktur. Bu arada Beşiktaş Yönetimine çok yüklendim, gerçekten de CR9'dan daha çarpıcı ve açıklaması zor bir transferi yaptılar. Tabata!


1 yorum:

SiYaH.ÇoRaPLıLaR dedi ki...

magath beşiktaş için iyi olurdu ama çok zor gibi duruyor . Schuster olacak gibi . Hayırlısı olsun .

İlgilenirseniz sevinirim (:

http://footballgarden10.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails