12 Mart 2010

Spor Basını Her Yerde Aynı

Futbol dünyasında barınmak, hele senin üzeriden bir para kazanan basın oldukça neredeyse imkansız oluyor. Bugünkü Marca'nın ana sayfası da, bu dünyanın sadece Türkiye'de değil diğer ülkelerin spor medyasında da aynı olduğunu gösteriyor. Bunu buraya taşımamın iki sebebi var.

Birincisi, daha geçen hafta Real Madrid'te sükseli transfer yapmadan gelip oynamanın zorluklarından bahsetmiştim. (Bakınız: Raul &Higuain (Real Madrid'te Forvet Olmak) Lyon maçının faturası manşetten (CR9 Rahatsız Oldu!) de göreceğiniz üzere Higuain'e kesilmiş. Neden? Çünkü 2 pozisyonda CR9'a top vermemiş. Ya birinciyi anlayabiliriz de, ikinci pozisyon gibisi her maçta yaklaşık 25-30 kere oluyor. Bu kadar yıldız meraklısı olur mu diyorsanız? Evet, bu kadar olunuyor. Cristiano Ronaldo'nun transfer haberleri sayesinde son 3 yılda Marca'nın sattığı gazete sayısını düşünürseniz, isterlerse Higuain'in evinde oturma odasındayken yaptığı hataları bile manşetlere taşırlar.

İkinci olay ise, biraz daha traji komik. Gazete'nin sol üst köşesine bakarsanız, son haftalarda çok yoğun ve zaman zaman çok acımasız bir şekilde eleştirdikleri Kaka'nın kupasını promosyonunu yapıyorlar. Gazete alacaksınız yanında cüzi bir miktara kupayı verecekler. Ya arkadaş, geçen hafta CR9 Kaka beraber oynamaz diye çalışma yapan sen değilmiydin diye soramıyorsun. Endüstriyel futbol anlayışına sahip kulübün medyası da aynı oluyor demek ki...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails