11 Mart 2010

Madrid'in Lyon'dan çektiğini Galatasaray Kadıköy 'de Fener'den çekmedi!

5 yıldır Şampiyonlar Ligi (ŞL)'nde çeyrek finali geçememek Real Madrid gibi bir takım için büyük bir başarısızlıkdı. Bunu 17 yıldır alamadığı Kral Kupası ile de karşılaştıramayız çünkü dünyanın en büyük kulüpleri, herkesin izlediği takip ettiği organizasyonlardan beslenirler. ŞL'de başarılı olmak gerçekten çok zor, takımınızın performansı yanında şans (nispeten kolay kura çekmek) ve bazı diğer etkenlerde önemli (ciddi sakatlıkların yaşanmaması ya da eşleşilen takımda yaşanan sakatlıklar veya cezalılar). Bu yüzden Premier League ekiplerinin her sene yarı finale ulaşması onların gerçekten Avrupa'nın üzerinde bir futbol oynadığının göstergesidir.Kura'da Milan'ı çekmek ve içeride dışarıda toplam 7 gol atma işini sadece İngilizler yapabilirler.

İşte Real Madrid, son 5 yılını temizlemek için çıktığı ilk maçta; eleme usulü ile oynanan maçların deplasmanında alınabilecek en kötü sonuçlardan birini aldı (0-1). Artık Lyon'un tek golü Madrid ekibini 3 gol atmaya itecekti. Geçen hafta oynanan Sevilla maçındaki performanslarından dolayı bu konuda hiç kimse endişe etmiyordu. Sadece son 3 maçında; Sevilla'ya 3, Tenerife'ye 5, Villarreal'e 6 atmıştı. Bu Madrid, 2 yese 5 atardı.  Sergi Ramos'da zaten dün Marca'nın manşetten verdiği haberde 3-0 alacaklarını söylüyordu. CR9 bu skoru daha önce söylemişti.

Golü daha 5. dakika da bulmasına rağmen girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremeyince ve Lyon'un golü ile birlikte 2005 ve 2006 yıllarından sonra 3. kere Lyon tarafından çeyrek finalde Avrupa'ya veda etti. Real Madrid'in Lyon'dan çektiğini inanın Galatasaray Kadıköy'de Fener'den çekmedi. geçen sene bu başlarına geldiğinde hemen manşetlerde Cristiano Ronaldo, Kaka ve Benzama'yı görmüştük artık alacak futbolcu da kalmadı. Piyasada sadece Rooney var, onun da Ronaldo ile olan uyumsuzluğu ve Alex Ferguson'un inadı olunca, 100 milyon eurodan aşağı Madrid'e turistik gezi bile yaptıramazsınız. Alınacak oyuncu olmayınca da Madrid basını Pellegrini'ye yükleniyor. Marca, Adios çekmiş...As'da felaket kelimesini seçmiş. Barcelona tarafında tabii ki büyük bir mutluluk var. Sport gazetesi, Madrid'in yaptığı harcamalara rağmen gelmeyen başarıyı konu almış ki; Marca'nın Stuttgart maçında Barcelona aleyhine verilmeyen penaltılarla ilgili sayfa sayfa haber yapmasından sonra bunların yazdıkları çok tarafsız kalıyor
Harcanan 250-300 Milyon euro ki bu paranın bir kısmını da Lyon'un en iyi oyuncusunu almaya harcamışın ve buna rağmen gelen bir yenilgi. Paranın başarıyı satın almadığını görmek güzel. Her ne kadar Manchester City gibi bir anda para ile diğer takımların çoğuna üstünlük kurulduğunu kabul etmek zorunda kalsak ta, arada sırada Endüstriyel Futbol'un kaybettiğini görmek bizi mutlu ediyor. 

Teşekkürler Olympic Lyon (Sayende Endüstriyel Futbol bir darbe daha aldı)
Teşekkürler Star TV (Sayende tarihe geçen bir maçı daha sadece 450-500 kişi izleyebildi.)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails