12 Mart 2010

En Zararlı Taraftarlar (Elkann, Bartman, Jeffrey ve Beach Ball Boy)

Haberlerde görmüşünüzdür. Fiat ve Juventus'un varisi Lapo Elkann, Los Angeles Lakers - Toronto Raptors maçının sonlarında dışarı çıkan topa atlayıp çevirmek isteyen İspanyol oyuncu Calderon'dan önce davranıp topa dokunmuş ve adamın topu geri çevirmesine engel olmuştu. Her ne kadar bunu isteyerek yapmadığını, kuralları çok iyi bilmediğinden dolayı üzerine gelen topu geri itmek istediğini söylese de, Calderon'un tepkisiden kurtulamadı. Baktı herkes tepki gösteriyor, Juventus dövmesini göstererek Toronto'da bulunan iki İtalyan oyuncuya atıfta bulunarak onları desteklediğini göstermek istedi. (Video YouTube'dan.)


 Bu tip olaylar spor maçlarından ilk defa olmuyor. Bundan daha kötüleri baseball ve futbolda da yaşandı. En acıklı hikaye, Chicago'nun Cubs takımının 1908 den beri kazanamadığı şampiyonluğa çok yaklaştığı 2003 yılında oldu. Chicago Cubs 6. vuruşlarda 3-0 önde iken, dışarı gelen topu zıplayıp tutmasına çok az varken doğuştan Cubs fanatiği Steve Bartman topu yakaladı. O sırada içeride 3 oyuncu olduğundan, bu rakip takıma anında 4 sayı kazandırdı ve son 2 vuruşlarda da Cubs bir şey yapamayınca maçı kaybetti. Bartman daha sonra 6 polis arabası eşliğinde stadyumdan linç olmadan çıkartıldı. (Aşağıdaki Video'da youtube'dan olduğundan seyredemiyebilirsiniz.)

Bu sene buna benzer bir olayı da futbol sahalarında yaşadık. Liverpool taraftarının maç başlaması sırasında sahaya attığı deniz topu, kalecinin yanılmasına ve topu yön değiştirerek ağlara gitmesine neden oldu. Bu gole yanıt gelmeyince Liverpool, Sunderland'e yenilmekten kurtulamadı.
Son olarakda yine baseballdan zararlı taraftar örneği Jeffrey Maier. 12 yaşındaki New York Yankees taraftarı 8. vuruşlarda topu yakalamaya çalışan Orioles oyuncusuna fırsat vermeden topu yakalayıp Yankees'in durumu 4-4 yapmasına yardım etmiş ve uzatmaya giden maçta maçıda kazanmaları için bir fırsat yaratmış oldu.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails