14 Mart 2010

Formula 1, Bahrein GP (Button - Schumacher Laf Dalaşı)

Bu sene 60.’sı yapılan Formula 1 şampiyonası takımların yaptıkları transferle ve efsane pilot Michael Schumacher’in dönüşü ile çok daha fazla ilgi çekecek gibi gözüküyor. Geçen senenin sürücüler klasmanında 2.’si olan Sebastian Vettel, bu sezonun ilk yarışı olan Bahrain Grand Prix’inde pole pozisyonunu kapmayı başardı. Red Bull takımı olarak geçen sene en iyi araba onlardaydı. Fernando Alonso ile 2010’a giren Ferrari ise, sezonun ilk sıralama turlarında Felipe Massa ile 2.liği, İspanyol pilot ile 3. sırayı aldı. Schumacher ise 7. sırayı alabildi ve onu geçen senenin şampiyonu Jenson Button takip etti. Bu sene Ferrari, McLaren, Mercedes, Red Bull, Williams markaları arasında kıyasıya bir kapışma olacak gibi.
Perşembe günü yapılan basın toplantısında Button ve Schumacher arasında ilginç diyaloglar yaşanmıştı. Hamilton ile yanyana oturan Button, ön sırada Schumi ile Massa’nın hiç durmadan konuşmasına sinir olmuşlardı. Onlarda aynısını söz sırası eski Ferrari takımdaşlarına gelince yaptılar. Ardından, Schumacher’in, “bir şampiyonun bir kaç yarış kazanıp ardından geri kalan yarışlarda yeterli puan almaya çalışması çok kötü” deyince, Button’da geçen sene başta kazandığı yarışlarla Şampiyon olduğundan bu lafa alındı.

Söz sırası ona gelince de, laf sokmayı ihmal etmedi; “eski şampiyonların geri dönmesi çok güzel, kendimi daha genç hissediyorum”. Tabii ki, Schumi’nin gocunacak bir şeyi olmadığından bir sonraki soruda cevabı yerleştirdi. Gazetecinin sorusu üzerine soruyu yaşından dolayı unuttuğunu çünkü onun yaşında (41) olanların hafızasını kaybettiğini söyledi.

Yarış TRT-1 Kanalından saat 13.00'den itibaren canlı gösterilecek.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails