23 Mart 2010

Messimania

Sizinde takip ettiğiniz gibi inanılmaz bir Messi çılgınlığı yaşanıyor. İki hafta üst üste yaptığı hat-trick'ler ve yediği tekmelere çalımlarla verdiği cevaplar, herkesi kendine hayran bıraktı. Barcelona'ya onun gibi oyuncuların benzeri gelsede Ronaldinho'nun Bernabeu'daki 80 bin kişiye kendini alkışlatması dışında onun kadar her çevreden takdir toplayan biri daha olmadı. Aşağıda Anti-Barça Marca'nın yaptığı "Messi, tarihteki gelmiş geçmiş en iyi oyuncu mudur?" anketi galiba ne noktaya geldiğimizi kısaca gösteriyor.
Bu sene oynadığı resmi maçlarda attığı gol sayısı 34'e gelen Lionel Messi'nin şu anda en iyisi olduğu tartışılmaz fakat herkes Dünya Kupası kaldırma kuralını gözardı ediyor ya da yaşı çok genç olduğundan ileri kaldıracağından eminler. Her ne kadar Maradona'dan daha iyi mi sorusu ile kafalar yorulsa da, yaşı itibari ile Diego ile karşılaştırıldığında Messi daha başarılı gözüküyor. 

Messi'nin başarısının sırrını da en güzel, eski Barcelona oyuncusu Luis Enrique açıklıyor; takım arkadaşları, o Hat-trick yapınca sanki onlardan biri yapmışcasına seviniyor ve kutluyor. Galiba kendinden nefret edilmesini seven Cristiano Ronaldo'nun da eksiği bu olsa gerek.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails