10 Mart 2010

Rusya Premier Liga Başlıyor (Hiddink'in Rubin Kazan'ın Başarısındaki Payı)

Bu hafta sonu Rusya'da 2010 sezonu başlıyor. Maçlar geçen sene Lig TV ve Spormax'ten şifreli yayınlanıyordu fakat bu haftasonu onların yayın akışında hiçbir maç göremedim. Belki de ilk hafta almayıp zaten çok fazla seyirci çekmeyen bir ligi daha ucuza kapatma çalışmaları yapıyor olabilirler. 

Moskova'dan 5 takımın olacağı 2010 sezonunda, son iki sezonun şampiyonu Tataristan bölgesi takımı Rubin Kazan yine ligin en güçlü şampiyonluk adaylarından. Fatih Tekke'nin bu sene oraya transferi ile Gökdeniz Karadeniz ve Hasan Kabze ile takımda 3 tane Türk oyuncusu olduğundan Türkiye'den de en çok destek gören takım olacaktır. Bu sene Rubin Kazan için en olumsuz haber ise Hiddink'in Rusya milli takımından ayrılıp Türkiye ile çalışmaya başlaması oldu. Hollandalı, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olan takıma çok güvendiğinden son 2 yıldır hiçbir riske girmedi. Bunun doğrultusunda da yeni oyuncuları takıma çağırmayınca, Rubin'in son 2 yılda yıldızı parlayan oyuncuları Avrupa'nın büyük takımlarının kancasına takılmadı. Her ne kadar bu Tataristan ekibini rahatsız etmiş olup Anti-Hiddink çalışmaları yapsa da, bu daha önce hiçbir başarısı olmayan ekibe üst üste 2. şampiyonluğunu kazandırdı.

Sezon öncesi Rusya'da epey hareketli geçti. Krylia Sovetov Samara borçlarından dolayı küme düşme durumundaydı fakat Putin bu işe el koydu ve takımın sponsor bulması için lobi yaptı. Tabii ki bu Putin olunca Rusya'da akan sular durur. Takım gerekli maddi yardımı kısa bir sürede buldu ve 1. ligde kaldı. Putin, böyle büyük geçmişe ve sadık taraftarları olan takımların desteklenmesi gerektiği konusunda da nasihat vermeyi ihmal etmedi. 

Yalnız bunun yanında FC Moscow, sahiplerinin desteği çekmesi sonucu düştüğü borç batağından dolayı ligden düşürüldü. Tabii bu Rus sermayesi ile güçlenen bir çok Avrupa kulübünü de korkuttu. FC Moscow, büyük bir olasılıkla yerel bir ligde oynamaya devam edecek.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails