23 Mart 2010

Fikstür Avantajından Para Kazanmak

Herkes sezon başında fikstür belli olunca hangi büyük takımın daha avantajlı olduğunu, sezon sonunda da şampiyonluk adaylarının ve küme düşmemeye oynayan takımların fikstürlerini karşılaştırıp hangisinin diğerlerine göre kolay maçları olduğunu söyler. Ben size ne şampiyonluk için yarışanlarınkini ne de kümede kalma yarışında olanlarınkini göstermek istiyorum.

Fikstürden avantajlı çıkan diğer takımlar ise şampiyonluk potasında oynayan büyük takımlarla eşleşen ve hiçbir derdi tasası olmayan takımlar. Neden derseniz, tabii ki sebebi hiç kimsenin kabul etmediği fakat herkesin adı gibi bildiği teşvik primi. Şimdi Bursaspor'un 5-6 puana çıkardığı farkın kapanması için büyük takımlar ellerinden geleni yapacaklardır. Bunun başında da onun oynayacağı rakipleri motive etmek geliyor.

Bursaspor'un fikstürüne bakınca hemen fark edersiniz ki, 8 maçın 2'si büyük takımlar (Galatasaray ve Beşiktaş) ile 1 tanesi Ankaraspor ile ve kalan 5 (Büyükşehir Belediye, Antalyaspor, Gençlerbirliği, Gaziantep, Kayserispor) maçın hepsi ne şampiyonluk ya da avrupa kupaları potasında ne de küme düşme potasında. Hele tek rakip değil 3 büyüklerin hepsinin  Bursa'nın peşinden koştuğunu düşünürseniz, vaad edilen paranın büyüklüğünü de tahmin edebilirsiniz.    

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails