17 Mart 2010

Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final Oynamak (Inter Büyüyü Bozdu)

Şampiyonlar Ligi'nin futbolun kulüpler seviyesindeki en büyük turnuvası olduğunu herkes biliyordur fakat ne kadar zorlu olduğu konusunda herkesin aynı derecede bilgi sahibi olduğunu konusunda şüphe duyuyorum Bu kupa, bizim kulüp başkanlarımızın her sene büyük başarılar vaat ettiği bir turnuva. Her ne kadar daha gruplardan çıkardığımız takım sayısı bile bir elin parmakları ile sayılsa da bıkmak usanmadan sene başında final oynamak gibi hayallere dalarlar. 
Bu kupada bu sene gördük ki; bırakın finali ya da yarı finali çeyrek finale çıkmak bile büyük başarı. Avrupa'nın en büyük takımları yıllardır, 2.turu geçemeden kupaya veda ediyorlar. Bunun en büyük örneği bu sene 250 milyon euro transfer harcaması yapmış olan Real Madrid. Tam 6 senedir, 2.turu geçemeden eleniyor. Dün akşamda 2005 ve 2006 UEFA Şampiyonu Sevilla, CSKA Moskova'ya elenerek, kendi talihini yenemedi. 2008 yılında yine 2.turda Fenerbahçe'ye elenmesi sonucu bu turu geçememişti.
Tabii sadece talih kötü yönde işlemiyor. Dün bir başka takımda kötü talihini yendi. Inter, 2006 yılında Villarreal'e elendiği çeyrek final maçından beri 2.turu geçme başarısını gösterememişti.Aşağıda son 3 yılda 2.turda oynadığı maçları bulabilirsiniz. (ilk skor, Inter'in deplasmanda oynadığı maçın skoru)
2009 Manchester United (2-0) (0-0)
2008 Liverpool (2-0) (1-0)
2007 Valencia (0-0) (2-2)
Bu sene Mourinho ile bu başarı gelmeliydi. Yoksa artık Seria A'yı bile kazanmanın bir anlamı olmadığı bir kariyeri Mou sezon sonunda bitirirdi. Zaten İtalya federasyonu başta olmak üzere herkes Inter'in şampiyon olmaması için çalıştığından dolayı Avrupa'da başarı onları bir nebze olsun mutlu edecektir. Tekrar burada Star TV ve onun bağlı olduğu gruba bu tarihi maçı bize izlettirmediği için teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails