5 Mart 2010

Martin Palermo Adını Boca Tarihine Yazdı. (Kulüplerinde en çok gol atan oyuncular)

Martin Palermo, Boca Juniors'ın Velez ile 4-4 kaldığı maçta attığı gol ile, Boca forması ile en çok gol atmış (218 gol) futbolcu olan Cherro'yu yakalamış oldu. Bu sayıya 1938'den beri ulaşılamadığını düşünürseniz gerçekten büyük bir başarı. Gerçi bundan daha önce ulaşabilenler olabilirdi eğer her yıldızı parlayan Boca'lı soluğu Avrupa'nın dev kulüplerinde almasaydı. Palermo İspanya'da tutunamayınca çok üzülmüştüm ama ona da bu güzel onur kısmetmiş. 

Aynı forma altında atılan gollerin değeri bir başka oluyor tabii ki. Bu konuda en başarılı kişi ise Bayern Münih ile 512 gol atan Gerd Müller. Diğer büyük kulüplere baktığımızda ise geçen sene Real Madrid'in yaşayan efsanesi Di Stefano'yu geçen Raul (322 Gol), Barcelona'da hala geçilemeyen bir Cesar Rodrigez (235 Gol) bunu da geçse geçse Messi geçer.

İtalya'da eski rekorlar hala duruyor. Milan'da Gunnar Nordhal (221 Gol), Inter'de Giuseppe Meazza (247 Gol), Juventus'ta Del Piero (268 Gol) ve Roma'da tabii ki Totti (188 Gol)

İngiltere'de tanıdık isimler var. Ian Rush, 346 Gol, Liverpool - Bobby Charlton, 249 Gol - Manchester United - Bobby Tambling, 202 Gol, Chelsea -  Henry, 226 Gol, Arsenal

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails