28 Şubat 2010

Raul &Higuain (Real Madrid'te Forvet Olmak)

 
Real Madrid'in 7 numaralı yıldızı uzun zamandır soyunma odasında tasladığı abilikten dolayı takımda istenmiyordu. Onu da zorla yollamak istediler takımdan. Baktılar gitmiyor, bu sefer de bak Amerika'da Dubai'de inanılmaz paralar veriyorlar diye aklına girmeye çalıştılar ki, bu taktiklerin hepsi ülkemizde de bir çok oyuncuya yapıldı. Sonuçta da gidenlere hain, kalanlara da onursuz olarak bakıldı. en çokta futbolu bırakanlara oldu ki; Türk sporu onları bırakmaları gerekenden erken bıraktığından bir türlü unutamadı.

Raul Gonzalez ise sessizce kulübe de oturmayı tercih etti. Bu formadan başka bir forma hayatı boyunca giymemişti, bundan sonra da giymek istemiyordu. İspanya futbol tarihinin bir parçası olan Raul, sadece bu yakın zamanda hakkında çıkanlardan dolayı, İspanya milli takımında seneler vermesine rağmen onun en büyük başarısı olan 2008 Avrupa Şampiyonluğu'nun bir parçası olamadı. O yine de kulübe de oturmayı tercih etti. 

Dün Tenerife maçında yine kulübeden dahil oldu oyuna ve attığı son dakika golü ile İspanya Ligi'nin en çok gol atan 3. oyuncusu olma başarısını gösterdi. Bu onun 227. gölü idi. Bu dakikadan sonra Telmo Zarra (251) ve Hugo Sánchez (234)'i yakalaması çok zor ama eminiz ki, içindeki futbol ve Real Madrid aşkı ile o elinden geleni yapacaktır.  

Bu Real Madrid gibi endüstriyel futbolun merkezi haline gelmiş bir takımda çok gördüğümüz vefasızlıklardan biri. Dün akşam bu sene La Liga'da 5. kere bir maçta iki gol atma başarısını gösteren Higuain içinde geçerli. Arjantinli Benzama, Ronaldo veya Kaka gibi flaş bir transfer ile gelmediğinden kuş tutsa yaranamıyor. Bu sene  Real Madrid'in en golcü oyuncusu olmasına (16 Gol) rağmen hala ismi manşetleri bulmuyor.

Madrid basını şimdiden gelecek sene için forvet arayışlarına başladı. Ayda bir iki kere yıldız oyuncuların transfer haberleri geliyor. Bunlar Benzama'yı bile yarım sezonda harcadıklarından, Raul gibi kredisi de olmayan Higuain için en iyisi kısa vadede başka bir Avrupa devine gitmek. Aksi takdirde o da Saviola gibi bir çok örneği olan büyük takımların kadrosunda kaybolup giden ve ardından kiralık olarak 3. sınıf takımlarda oynayan oyunculardan biri olur.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails