13 Mayıs 2010

İspanya'da Kupa Sevinci ve "Més que un club" fikri

Bir önceki yazıda, bu kupayı elediği takımlar ile Fulham'ın hak ettiğini, 2 galibiyet alarak finale çıkmanın biraz şansla olduğunu (gerçi bizim milli takım son dakikalarda attığı gollerle finale bile çıkıyordu) iletmiştik. Atleti, yine yenemedi 90 dakika içinde ama uzatmalarda attıkları golle kupayı kazandılar ve gayette güzel top oynamaya çalıştılar, hele geçen sene Şükrü Saraçoğlu'ndaki final maçını düşünürseniz dün akşam ki maç, Londra'daki Arsenal Barselona maçı gibiydi.

Maçtan ziyade maç sonrası İspanya'daki sevinçlere! dikkat çekmek istiyorum. Aceto ve Penne'den artık bütün ispanyol gazetelerini Türkiye'deki spor gazetlerinden daha sıkı takip ediyoruz. o yüzden çok açıklama yapmadan hemen yukarıda ki printscreen'e dikkat etmenizi istiyorum. Bu Katalan Sport gazetesinin internetteki ana sayfasının 3 sayfa altından alındı. Ufak bir köşede Atletico Madrid'in Europe League'i kazanmasını haber ediyor. Beşiktaş kazansa da bu kadar yazarlardı belki daha fazla bile olabilir.

Aşağıda da, Madrid basınından Marca ve As'ın ve Türkiye'den Ntvspor'un ana sayfalarının printscreen'ini bulabilirsiniz. Tabii ki normal olanın bu aşağıdaki haber geçişleri olduğunu düşünüyorsunuzdur. Sonuçta spor gazetesisiniz ve futbolun ana konunuz olduğu sır değil. Bu da futbolun kulüp bazındaki en önemli 2. kupası. İşte burada ne iş anlayışı ne para kazanma söz konusu. Bu kısaca "Més que un club" ne anlama geldiğini açıklaması. Bu bir sadece futbol kulübü değil, bu bir sadece spor kulübü de değil, bu bir kulüpten fazlası... Bu bir Katalan davası.



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails