3 Mayıs 2010

Ramazan'da 2016 Avrupa Şampiyonası

Gerek Avrupa Şampiyonası, gerek Olimpiyatlar olsun üst düzeyde yapılacak bir turnuva her adımda tasarlanması gerekiyor. Hele bir başvuruyum eksiklerimi göreyim dersen, Olimpiyat adaylığı gibi rezil olursun. Bizim kadar Olimpiyatlara başvurupta alamayan başka bir ülke yok. Daha da kötüsü pes ettik. Kaliteli bir mimar bulup bilgisayarda güzel projeler çizmekte getirmiyor böyle turnuvaları ya da ne kadar çok para harcayacağını söylemek. Almak isteyeceğiniz turnuvanın karakterini oturmak gerekiyor. Mesela Olimpiyatlara adaysanız, olimpiyatlarda yarışacak oyuncular yetiştirecek bir sisteminiz yoksa ve en önemli kriterlerden biri olan ulaşım problemini çözmezseniz 2050'ye kadar aday olsanız da alamazsınız. 
Şimdi buna benzer olay 2016 Avrupa Şampiyonası adaylığında yaşanıyor. 2016 yılında Ramazan ayı 6 Haziran'da başlayıp 5 Temmuz'da bitecek ve eminim biz başvururken kimsenin bundan haberi yoktu. Şimdi diyeceksiniz ki Ramazan var diye aday olmayalım mı? Tabii ki hayır! Fakat bunun nasıl bir koz olarak diğer ülkeler tarafından kullanılacağını göz önüne alırsanız o zaman belki 2016 yerine 2020'ye aday olmayı tercih edebilirsiniz. Şimdi İngilizler ve Almanlar başta olmak üzere turnuva boyunca içki içmemelerini bekleyemezsiniz. Onlardan saygı beklerken bizim de onlara bu imkanları vermemiz gerekecek mi? İstanbul'da olan ekipler belki aynı zorluğu çekmez fakat aday şehirler arasında Konya, Kayseri gibi Anadolu şehirlerinde alkol almak için yer bulmak sıkıntı olacaktır. Yeme ve içmenin yanında bir diğer problemde hayat kadınlarının turnuva olan ülkelere akını. 
2010 Dünya Basketbol şampiyonasıda Ramazan'a denk geliyor ve bir nevi örnek olacak diyemeyiz çünkü Avrupa Futbol Şampiyonası ile ülkemize gelecek taraftar sayısı ile basketbolu karşılaştıramayız. Umarız, federasyonumuz bu konuda çok iyi hazırlık yapar ve bunu dezavantaj yerine avantaja çevirebilir. Bence Fransa, İngiltere ve Almanya'yı kandırıp kendi tarafına çekerse bunu çok kuvvetli bir koz olarak kullanacaktır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails