10 Aralık 2009

Més que un club




Barcelona'nın "Bir kulüpten daha fazla" sloganı bazen Real Madrid'e karşı atılmış bir taş gibi de dursa bir çoğumuzun bildiği gibi buram buram siyaset kokan bir slogandır. Katalunya'nın bağımsızlığı içinde her yol kullanılır ve FC Barcelona'da bunların en etkililerinden biridir. Bir nevi ülkenin milli takımıdır ve onları gerek İspanya'da gerekse de yurtdışında temsil eder. 

Barcelona maçlarından sonra hep aynı şey kafama takılırdı. Neden Guardiola basın toplantılarını Katalanca yapar? Tabii ki, kendi dili Katalanca olduğu içindir fakat bunu yurt dışı maçlar için düşünmemiştim. Dün Ukranya'daki maçtan sonra gazeteciler bu konudaki sıkıntıyı dile getiriyorlar. UEFA, Katalanca çevirmen konusunda yardımcı olmadığından bir çok kimse İspanyolca bildiği halde Katalanca bilmediğinden zorluk çekiyor. Dediğimiz gibi FC Barcelona hakkında herşey siyasettir ve bayrağı temsildir. Cevap Pep'ten geliyor. 

"somos un país con una lengua propia y cuando salimos, los que la hablamos, la usamos"
Kendi dili olan bir ülkeyiz ve dışarı çıkınca da bu dili konuşuyoruz, bu dili kullanıyoruz.

Tabii ki; bu açıklamanın üzerine yapılan yorumlar var. Onu haklı bulanlarda, haksız bulanlarda fakat Diyarbakırspor teknik direktörü Kürtçe basın açıklaması yapsa, onlara karşı alınacak tavrı düşünmek bile istemiyorum. 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails