17 Mayıs 2010

Tebrikler Bursaspor...Tebrikler Ertuğrul Sağlam


Dün tarihi bir gün yaşandı. 4 büyüklerden sonra (bizim neslin Trabzonspor'un şampiyonluklarını göremediğini de düşünürsek) 3 büyüklerden başka bir takımın şampiyon olmasına şahit olduk. Bu şampiyonluk Trabzonspor'a çok pahalıya da patlamış olsa da (artık Bursaspor da şampiyonluk primlerinden katkı alacağından 4 büyüklerin 2011 ve sonraki yıllardaki gelirleri 5-10 milyon dolar arasında düşecek) onlarda bu maçta pek bir şey yapmadılar. Fenerbahçe'nin son vuruşlarda şanssızlığı beceriksizliği şampiyonluğu Bursa'ya gönderdi. 

Ertuğrul Sağlam'ın eleştirilecek yanları olabilir fakat her zaman Beşiktaş'ta 1 mağlubiyet sonrası gönderilmesine çok üzülmüşümdür. O sene elendiğimiz Metalist takımı Galatasaray'ı da yenmiş ve kupada epey ilerlemişti. Eğer o takımın ismi Metalist değilde Avrupa'da daha tanınmış bir takım olsa belki şu anda Ertuğrul Sağlam hala Beşiktaş'ın başında olurdu. Geçen sene Şampiyon olurmuyduk bilinmez ama bu sene olabilirdik belki daha da önemlisi genç ve başarıya aç bir hoca başımızda olurdu ve tecrübe kazandıkça korkak bir oyun oynatmazdı. 

Son bir parantez de Fenerbahçe stad sorumlularına, böyle bir hata izah edilemez. Olayların büyümesinde bu hatanın çok büyük bir payı var. Kahrolmuş taraftarları sevindirip sonra yeniden kahredip çileden çıkartıyorsunuz. O kadar loca o kadar televizyon var, nereden dinliyor bu adam maçı da 2-2 diye anons yapıyor.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails