28 Nisan 2010

Premier Leauge'de dengelerin bozulumu (Avrupa Liglerinde En Çok Gol ve Fark Atılan Atılan Maçlar)

Premier Leauge'de dengelerin bozulmaya başladığını Chelsea, Sunderland'i parçaladığında burada yazmıştık. Avrupa'da liglerin bitmesine bir kaç hafta kala, bütün oynanan maçların skorlarına bakınca, gerçekten 4-4-2'nin vatanında artık defans namına bir şey kalmadığını görüyoruz. Nereden başlayacağımızı bilemesekte, bir takımın 9 gol yediği tek maç Tottenham - Wigan (9-1) maçı diye söze girebiliriz. 

Bunun ardından bir maçta yenilen en fazla gol 7 olmakla (4 kere olmuş) beraber bunun 3 tanesinin Premier League'ten olması yanından bunların hepsinin de Chelsea tarafından atılması gerçekten not alınması gereken bir nokta.(Aston Villa'yı 7-1, Stoke City'yi 7-0, Sunderland'i ise 7-2). Diğer 7 gol atan Avrupa ekibi ise Bayern Munich (Hannover 96'yı 7-0 ile geçti.) 

Bundan sonra ki en büyük fark ise Werder Bremen'in Freiburg'u 6-0 geçmesi. Ardından İngiltere'de devam ediyor 6'lar; Arsenal-Blackburn Rovers (6-2), Manchester City, Burnley deplasmanında 6-1  yaparken, yine Arsenal, Everton deplasmanında aynı skorla 6-1 geçiyor. Liverpool ise kendi sahasında Hull City'yi 6-1'lik tarife uyguladı. Türkiye'de ise şaşırtıcı bir şekilde bir maçta en fazla gol yiyen takım şu anda 5.lik mücadelesi veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor. Abdullah Avcı'nın öğrencileri Bursa'dan da Trabzonda da 6 gol yerken sadece Trabzon'a 1 gol atma başarısını göstermiş.İspanya'da da en fazla atılan gol 6 ve en fazla acı çeken takım Zaragoza (Barcelona 6-1, Real Madrid 6-0). Bunun yanında Real Madrid, Nihat Kahveci'nin eski takımı Villarreal'i de 6-2 ile geçmiş. 

Diğer Göze Çarpan Skorlar

5-0 (Chelsea-Blackburn, Manchester United-Portsmouth, Manchester United-Wigan, Tottenham-Burnley, Real Madrid-Xerez, Villarreal-Tenerife, Grenoble-Auxerre, Lorient-Boulogne)

0-5 (Portsmouth-Chelsea, Wigan-Manchester United, Tenerife-Barcelona, Genoa-Inter, Freiburg-Leverkusen)

Not:  Bütün analizler tarafımdan yapıldığından lütfen kaynak göstermeden kullanmayınız)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails