7 Nisan 2010

Més que un player

Gerçekten o, bir oyuncudan fazlası. Her nasıl Barcelona, bir takımdan fazlası ise Lionel Messi'nin oynadığı futbol herkese futbolun bu kadar basit olabileceğini gösterirken aynı zamanda onu durdurabilmenin bu kadar zor mu olacağı kurgusunu kuruyor. Dünde buna benzer bir durum yaşandı, Barcelona golü yedikten sonra haksız yere gol yiyince mahalle arası maçlarda takımın en iyi oyuncusu (genelde büyük bir ağebey) topu alır ve herkesi çalımlayarak takım öne geçene kadar gol atardı. Messi de adeta bunu yaptı. Onun attığı goller, özellike ilk gol bana Commodore 64'te oynadığım Sensible Soccer oyununu hatırlattı. Çaprazdan girip şut çekersen %95 gol olurdu. Messi'de yandan topu alıp ortadan şut çekince %95 gol oluyor. 
Şampiyonlar Ligi'nin zor olması yanında şans faktörününde önemli olduğunu eşleşdiğiniz takımların gücüne göre ileriki turlara daha kolay çıkabildiğinizi yazmıştık. Arsenal, biraz daha şanslı bir eşleşme ile bu kupada çok rahat final oynardı ama kupayı katalanların elinden almak epey zor gözüküyor. Hele hele finalin Santiago Bernabeu'da olduğunu düşünürseniz. Bu arada merak ediyorum Pellegrini acaba dün gece uyuyabilmişmidir.
Marca gazetesi Cristiano Ronaldo'yu bu hafta içi motive etmek amaçlı Real Madrid'in elenmesine rağmen Şampiyonlar Ligi gol krallığının en büyük adayı olarak göstermişti. CR9 - 7 gol, Rooney'in 5 golü vardı ki oynasa oynasa 3 maç oynayacaktı. Messi bu hayali 90 dakikada söndürdü ve 8 gole ulaşarak gol krallığını aldı sayılır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails