11 Nisan 2010

Korkunun Ecele Faydası yok (el Clásico'nun ardından kısa kısa notlar)

Bir el Clásico daha bitti. Bırakın geçen seneki 2-6'nın heyecanını ilk yarıdaki 1-0'lık maç kadar hareketlilik yoktu. Kaybetmenin vereceği zarar öyle bir korku salmış ki, sanki son maçları hep 1 ve 2 gol geriden gelip kazanan Real Madrid gitmiş, yerine Mourinho'nun aman yemeyelim de karambolde atarsak kazanırız Inter'i gelmişti. İşte geride kalan izler;

- Real Madrid, Avrupa'da kendi sahasında tek puan kaybetmeyen (ve aynı zamanda Barcelona ile oynamamış!) tek ekipti. 15 maçın 15'ini kazanmak gerçekten kolay iş değil bu lig La Liga olunca değeri daha da artıyor.

- Hakem tamamen Laporta ürünü Anti-Barçaydı. Bu arada yazın yapılacak seçimlerde başkan adayı olmayacak Laporta'nın son el Clasico'suydu.

- Perez, geçen seneki maçın öcünü almak için 300 milyon euro gömüyor ve sonuç aynı. Daha da acı olan tablo, maçı kurtarmak için Raul ve Guti'nin girmesi. Endüstriyel futbol'a güzel bir darbe.

-Messi, golden sonra armayı öpüyor. Nedeni iki gün önce, Sport gazetesinin aşağıdaki kapak sayfası ile Arjantinli'ye gazı vermesi (Cristiano anca bencillikte kazanır)
- Ayın 10'u Madrid'te uğursuz ilan edilmiş; 10 Kasım 3.Lig takımı Alcarcon kupadan ediyor, 10 Mart Lyon Şampiyonlar Ligi'nden, ve dün (10 Nisan) Barça La Liga'dan...

- Maça giden tanıdığınız varsa buradaki fotoğraftan görebilirsiniz. Marca, CNN'in Obama'nın yemin töreninde çekilen fotoğrafın teknolojisini kullanarak 80.000 kişiyi resimlemiş.

- Guardiola:4 Madrid:0 (Pep, üst üste 4 el clasico kazanarak ayrı bir imza atmış oldu. 2009 sezonundan 2-0 ve 6-2 bu sezonda 1-0 ve 2-0)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails