29 Nisan 2010

Inter Kazandı, Futbol Kaybetti (Çekirge 1 Zıplar, 2 Zıplar...)


Bu sene Inter ve Barcelona tam 4 maç yaptı ve bunların 3 tanesini 90 dakika seyrettim diğerini Star TV sağolsun seyredemedik. Benim seyrettiğim 270 dakika da Inter'in neredeyse gol pozisyonu yok. Toplasan 2-3 tane pozisyona girmişler buna karşılık, özellikle grup maçlarından Camp Nou'da oynanında Barça rakibini ablukaya aldı. Dünde farklı bir durum yoktu. Inter 11 kişi iken bile bırakın rakip yarı sahasını geçmeyi kendi yarı sahasının yarısını bile geçmeyi hedeflememişti. Peki nasıl oldu da bu takım Barcelona'ya 3 gol attı. Bunu hiçbir zaman tam anlamıyla çözemeyeceğiz galiba. 

Başarıya giden yolda herşey mübah deyip 11 değil 15 kişi bile defans yapılır diye düşünebilirsiniz. Unutmamak gerekir ki, kazanılan kupalar onlara verilen önem ile değer kazanır. Mesela bu defansif futbol İtalya'da uzun zamandır var ve şu anda daha da öteye gitmiş durumdalar. Şampiyonluğa oynayan takım deplasman maçına tek forvetle çıkıyor ve önce 1 puan diyor. Bunun sakıncıları da uzun vadede geliyor. Seria A, eskisi gibi takip edilmiyor. İnsanlar İspanya'da İngiltere'de önde gelen takımların ortalama bir takım ile yaptıkları maçları, Seria A daki derbilere tercih ediyorlar çünkü orada futbol yok! Önce defans, şansa da bir gol attı mı 90 dakika ceza sahası içinde öbek oluşturuyorlar. 
Bu çok carpıcı bir durum değil. Önümdeki 3 sene de yarı finallerde Inter'in oynadığı futbolu seyrederseniz gerçekten 3 sene sonra Şampiyonlar Ligi finalinin oynandığı günü önceden takviminizde işaretlermisiniz? Tabii ki hayır. Bu oynanan oyun, futboldan ilgiyi azaltır. Bakın Yunanistan'ın kazandığı Avrupa Şampiyonası'nda öyle bir defansif kalitesiz futbol oynandı ki, insanlar o turnuvayı resmen tarihlerinden sildiler. Umarız finalde daha az defansif oyun görürüz.

Not:Aşağıdaki fotoğraf Milano'da değil İspanya'nın başkenti Madrid'te Real Madrid'in Şampiyonluklarını kutladığı Cibeles'te çekildi. Bu nasıl bir düşmanlık!
Not:2 Lütfen İlker Yasin'in maç anlatması devlet tarafından men edilsin. Yüzlerce hata, anlamsızlık sayarız ama ikinci yarı (oyuncu değişikliği bile olmadan) Iniesta'yı maç soktu ve 10 dakika oynattı ya. Helal olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails