14 Kasım 2009

Tribün Temizlemek (Yıldırım Demirören vs Çarşı)




Temizlik nasıl yapılır? Kirli olduğunu düşündüğün bir şeyi temizlemeden önce onu kirli yapanın ne olduğuna bakmak gerekir? Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören; 'Ben bir karar verdim, bu tribünler temizlenecek. Bu tribünleri hep beraber temizleyeceğiz. Camiayı buna davet ediyorum'' açıklamasında bulununca, doğal olarak son 5 yılda çok beğenilen ve övünülen tribünlerinin neden bir anda kirli olduğunu düşünmeleri merak uyandırıyor.


Bir tribünü kirli yapan nedir?


- Takımının oynadığı oyundan memnun olmamak tribünleri kirletir mi?
- Yoksa liğe tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yapan takımdan şikayet etmek midir?
- Ya da uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Liği'ne katılacak takım için gerekli yatırımların yapılmamasından duyulan rahatsızlık mıdır?
- Değerinin 4 katı fazla bonservis ödenen oyunculara şaşkınığını göstermemek tribünleri temiz mi tutar?


Bu sorulara futbol ile ilgilenenlerin çoğunluğu aynı cevabı verecektir ve bunların yaşandığı her kulüpte, eğer aile şirketi havasında yönetilmiyorsa, aynı haberlerle manşetlere çıkacaktır. Kimse Beşiktaş başkanına edilen küfürleri savunamaz ama bu küfre gelinene kadar yaşananları da gözardı etmemiz anlamına da gelmiyor. Beşiktaş taraftarı protestosuna bu küfür ile başlamadı. Yaşananlar bir kaç haftanın daha da ötesinden gelsede, sadece bu sezona bakınca bile taraftarların sitemlerine karşı hiçbir açıklama almaması ve çözüm yolları üretilmemesi, bunun da üzerine kaba kuvvet görmesi ve basın yolu ile kenara sıkıştırılmaya çalışılması, yaşananları bu noktaya getirmiştir.


Taraftar; "Gaziantep'e başkan olsana", "Yeter Demirören, Yeter" derken.Başkan, buna karşılık bu tribünleri temizleyeceğim diyor. Başkanın geçmişte yaşananları unutmaması, bu kadar kirli olduğunu düşündüğü tribünleri başkan olduğu günlerde temizlemesi gerektiği konuları şu anda yersiz ve sürece yardımcı olmayacaktır. Her maça giden biri olarak söylüyorum ki, stada kimi getirirseniz çok kolaylıkla fark edecektir ki, yapılan protestoların hiçbiri belli grupların oyunu değil, taraftarların yönetimin aldığı kararlardan ve bazı oyuncuların formundan memnun olmamasının sonucudur.


Başkan'ın asıl göstermesi gerektiği duruş, Beşiktaş taraftarının ki gibi olmalıdır. Taraftarlar, bu protestoların takıma zarar verdiğini fark edince, takıma desteğe tekrar başladı.Çünkü onlar için tuttukları takıma verilen destek ile gelen başarı karşısında tribündeki koltuklarının önemi yoktur.Ne zaman ki, ŞL'den ümitler tükenince, istenilmeyen görüntüler ortaya çıktı.


Şu anda ise, yapılan hatalar tekrarlanmaktadır. Başkan, önümüzde bulunan çok önemli iki maçı (MANU ve FB) gözardı ederek, taraftarı cezalandırmak için onlardan 36'sını (Alen dahil olmak üzere) stadlardan men edilmesi için elinden geleni yapıyor.


Beşiktaş taraftarı takıma yine destek verecektir fakat bundan sonra Yıldırım Demirören, tribün temizlemenin bu olmadığını fark etmezse, Beşiktaş sevgisi ne kadar da büyük olsa da taraftarlar onu aynı sevgi ile hatırlamayacaklardır ve ileride gelecek başarısız sonuçlar önümüze daha da kötü tablolar çıkaracaktır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails