22 Şubat 2010

Avrupa'nın En Büyük 6 Liginden Detaylı Analiz (Sayılar ve Seriler)


 
Rakamlar, özellikle seriler üzerine kurulmuş istatistikler her zaman sporu daha da güzelleştirmiştir. O yüzdendir namaglup kapatılan sene üzerine tezahüratlar yazılması. Uzun zamandır burada Ono Estadi Efsanesi'ni takip ediyorduk. Bu seri, geçen hafta sonu Sevilla hezimeti ile sonuç bulunca, Real Madrid kendi sahasındaki maçların hepsini alabilen (12 de 12) tek takım olarak kaldı. Bu durumda beni analizi daha detaylı yapmaya itti. (Bütün analizler tarafımdan yapıldığından lütfen kaynak göstermeden kullanmayınız)

Şu anda Avrupa'nın en büyük 6 liginde ( Premier League, La Liga, Calcio, Bundesliga, Turkcell Super Lig, Leauge 1) namaglup ünvanını devam ettiren tek takım Bayern Leverkusen. Almanya'da Bayern Munich ile liderligi paylaşan Bayern Leverkusen, oynadıkları 26 maçın 13'ünü alıp 10 tanesinde beraber kalmışlar. Oynadıkları maç başına puana bakınca ise Barcelona (2,52) ile en önde bulunurken onu Real Madrid (2,43), Chelsea (2,26) ve Inter (2,20) takip ediyor.Maç başına atılan golde de İspanyollar önde bulurken (Real Madrid, 2,57 - Barcelona, 2,48) onların arkasından İngiliz takımları (Chelsea, Manchester United, Arsenal - 2,33) sıralanıyor.

Kendi sahasındaki performanslarda Real Madrid'in en iyi olduğunu belirtmiştik. İddaaseverlerin çok iyi bildiği evinde hiç mağlubiyet tatmamış takımlar ise şöyle; Galatasaray, Bayern Leverkusen, Bayern Munich, Mainz 05, Inter, Napoli, Palermo, Sampdoria, Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester City. Tabii ki maglup olmamak en iyi performans demek değildir, maç başına puan ortalamasına bakınca kendi sahasında aslan kesilen Mallorca, Manchester United, Roma ve Fenerbahçe ilk 10 da olmalarına rağmen 1-2 mağlubiyetleri olduğu için bu listeye giremiyor.  Kendi sahasında 3,42 gol ortalaması ile Real Madrid de misafirperverliğin eskide kaldığını gösteriyor. Onu 3,00 ile Chelsea ve 2,91 ile Barcelona kovalıyor.

Deplasman performanslarına bakınca en ilgi çeken ise Kayserispor'un 2,00 maç başına puan ortalaması ile Valencia ile birlikte ikinciliği paylaşması.Birinci ise Katalanların Barcelona'sı (2,25) oluyor.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails