25 Şubat 2010

Eto'o - İbrahimovic Karşılaştırması (2009 ve 2010 Performansları)

 
Zlatan İbrahimovic sene başında 40 Milyon Euro artı Eto'o karşılığında Barcelona'ya geçince, herkes Inter'in bu transferden karlı çıktığını düşündü. Maçların başlaması ile Eto'o'nun gol suskunluğu ve bunun yanında İbrahimovic'in ilk 5 maçın hepsinde gol atarak sezona başlaması bir anda ilk düşünceleri tersine çevirdi. İbrakadavra gerçekten bu kadar edebilirdi. Sezonun yarısı geçildiğinde ise, İbra gollerine devam ederken Eto'o ise hala tam olarak istenilen formu yakalayamamıştı. 
 
Bende tam olarak ayrıntıları görebilmek için iki sezonun karşılaştırmasını yaptım ve gerçekten ilginç bir durum ortaya çıktı. 2010 sezonuna bakınca gerçekten İbrahimovic daha başarılı gibi gözüküyor. Barca'lı İbra 25 maçta 14 gol atarken, Inter'li Eto'o ise 27 maçta sadece 9 gol atabilmiş. Fakat iki futbolcunun da aynı takımda oynarken ki performanslarına bakınca Barcelona'lı İbra, Barcelona'lı Eto'o nun çok gerisinde kalıyor. Geçen sene Barcelona forması altında maç başına 0,77 gol ortalaması (26 Gol /47 Maç) oynayan Eto'o'yu bu sene Katalan takımında forma giyen İbra'nın 0,56 gol ortalaması (14 Gol / 25 Maç) ile yakalaması zor gözüküyor.
  
  
Ziya aynı durum 2009 yılında Inter forması giye İbrahimovic içinde geçerli. İsveçli futbolcu, İtalyan takımında 45 maçta 29 gol atmış. Bu sene İnter'e transfer olan Eto'o ise 27 maçta 9 gol atabilmiş ki, İbra'nın toplam gol sayısını yakalayabilmesi için 100'den fazla maç yapması gerekiyor. Buradan çıkan sonuç ise her iki futbolcuda 2009 yılında oynadıkları takımlar ile daha iyi performans sergilemişler. Galiba olan Barca'nın 40 milyon eurosuna oldu.
 
 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails