24 Ağustos 2011

Play-Off - TFF - Aydınlar ve yitirdiğimiz ülke futbolu (Ligtv Alma - Acıbadem Hastanelerini Kullanma)


İlk şike soruşturması başladığında Ziya Şengül’ün "Sevgili Aziz kardesim oyle bir gecirdin ki, yuregimiz yaniyor. Yiktin Fenerbahce'yi" sözüne katıldığımı belirtmiştim ama Mehmet Ali Aydınlar ve saz ekibinin yaptıklarını görünce Aziz Başkan’ın yaptıkları valla hiç bir şeymiş. Hatta Aziz Yıldırım’ın neden bu arkadaşın başkan olmasına sıcak bakmadığını da daha iyi anlıyorum. Yıldırım Demirören gibi konuşma ve soruları anlama özürlü olan Aydınlar, imkan verilse Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe için 12 yılda yaptıklarını çok rahatlıkla 1-2 yıl içinde silecek potansiyele sahip bir şahıs.

Fenerbahçe ve diğer olası takımları (Beşiktaş, Mersin, Sivas ve Trabzon) düşürmeyip yere düşmüş Türk Futbolu’na bir tekme de kendisi atan Federasyon şimdi de gelin yerlerde sürünen Türk futbolu’na yardım edelim diyor. Play-Off sisteminin ne kadar saçma olduğunu bütün spor yazarları yazdı. Hatta futboldan biraz anlayıp play-off’u mantıklı bulan yok bile diyebiliriz. Play-off sistemi çok netlikle görüldüğü gibi gündemi bir anda değiştirmekle kalmayı bu seneyi yok saymaya çalışmaktır. Bu sene ileride ceza alacak takımlarada bakın zaten bu sene deneme olarak geçti ve başarısız oldu seneye kaldığımız yerden eski formatta devam edelim demektir.

Mehmet Demirkol’un yayın hakları ve ihalesi yazısı ile Banu Yelkovan’ın Radikal’de play-off’un amaçları üzerine yazdığı yazıyıda okumanızı tavsiye ederim. Türkiye Futbol Federasyonu burada belirtilen sebebler başta olmak üzere ileride Türk Futbolu'nu daha büyük kaoslara sürükleyecek bir sürece sokuyor. Bu uygulamanın yansımalarını düşünmeden şikeyi unutturmaya çalışıyor. Diyelim ki, Fenerbahçe 1. ve Galatasaray 4. oldu arada da var 10-20 puan fark. Galatasaray Play-off'tan şampiyon çıkarsa ne olacak? Ya da tam tersi. Nasıl susturacak Fenerbahçe taraftarlarını. Şu anda yaptığı gibi soruları yanıtlamayarak mı? Ya da basın toplantısını sıkışınca terk etmek gibi mi? 

Mehmet Ali Aydınlar, tecrübesizliğinin kurbanı olmuyor sadece aklı başında davranmayan her işadamı gibi acemiliğinin ve basiretsizliğininde kurbanı oluyor. Burada çok net söyleyebilirim ki, bu federasyon 365 gün periyodu dolduramayacak. Tabii bu durumda kimse federasyona aday olmayacağından boşta kalacağından onların elinde uzun yıllarda patlayabilir. 

Adı geçen takımlar küme düşürülmeyince Türk Futbolu'nu onlar düşürülünceye kadar izlememe kararı almıştım ve bunu üzerine bir yazı yazacaktım. Gerçi bu kararımı kim umursar diyebilirdiniz. Çok fazla etkisi olmazdı herhalde. Sonuçta BJK Store 50-100, Beşiktaş 1.800 ve Digiturkte ayda 35-40 TL kaybedecek benim bu durumumdan. Bu da maksimum.

Şimdi verilen bu play-off kararından sonra artık benim verdiğim kararın da pek anlamı kalmadı. Tahmin ederim ki bu sene Türk Futbolu'na ilgisini kaybedecek tek kişi ben olmacağım. Mehmet Ali Aydınlar ve Ligtv bilmeli ki, bundan sonra kendi adıma ne Ligtv ne de Acıbadem hastaneleri hzimetlerinden faydalanacağım ta ki onlar doğru yolu bulana kadar. Sizleri de bu protestoma davet ediyorum. Ligtv Alma - Acıbadem Hastanelerini Kullanma

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails