26 Ağustos 2011

104 Yıllık Çınar'ın Yanlışları ve Doğruları

Taraftar sayısının en fazla Fenerbahçe'de olduğu bir gerçek. 1985'e kadar alınan 11 şampiyonluk ve babadan oğula geçen kültür mirasımızdan dolayı bunun bizi şaşırtmaması gerekir. Böyle kalabalık ve güçlü oluncada hata yapsanızda, kolay kolay kabul etmeyip üstüne üstlük affedilmeyi beklemenin sadece Türklere ve ülkemize özgü olmadığıda bir gerçek. Bu iki nokta üzerinden bakınca süreci tekrar gözden geçirirsek Fenerbahçe'nin yaptığı yanlışlardan geçte olsa ders çıkarttığını ve doğruları bulmaya başladığını görüyoruz.

Aykut Kocaman'ı devre arasında yaptığı açıklamalardan dolayı pek sevmiyordum. Gereksiz bir kaos yarattı Aziz Yıldırım ile birlikte. Futbolcular zaten rakip olduğundan her yaptıkları batar. Buna rağmen, Ben ne hocanın ne de oyuncuların bu işin içinde olduğuna başından beri inanmadım. Onların alın teri döktüğü doğrudur ama burada aynı zamanda Mustafa Denizli için "takımı o mu şampiyon yaptı" diyebilecek bir başkanda söz konusu olunca. Her türlü şaibe ortaya atılabilir.

Bir kere daha en baştan bakarsak. Bu işte bir yanlış olduğu ikinci yarı başladığında belliydi. Fenerbahçe'nin Avrupa Kupası ön eleme maçlarını, Süper Lig'teki ilk yarıda oynadığı maçları ve Federasyon Kupası'nda oynadığı maçlara ilave olarak Antalya'daki hazırlık maçlarını seyretmiş bir kişi olarak bu takım nasıl çıkıp 18-17'de yaptığı sorusunu her hafta kendime sordum. Bu imkansız. Barcelona gibi her kulvarda diğer takımlara üstünlük sağlayıp bunu yapsan anlarım ama bu performansla bu nasıl yapılır?

İşte bu nokta, gerek Fenerbahçeli yöneticiler gerekse taraftarlar bu soruyu kendilerine sormadılar ya da sormak istemediler. Sonuçta son haftada giden bir Şampiyonluğun ardından yaşanan bir ligden bahsediyoruz. 

Şike soruşturması başlayınca, bu soruyu kendilerine sorsalar inanmaları daha kolay olur ve karar vermeleri daha sağlıklı olabilirdi. Çok net olarak gözüküyor ki; Federasyon, Fenerbahçe ile soruşturma başından beri herşeyi paylaşıyor ve alternatifleri tartışıyormuş. Ali Koç keşke bu bilgiler ışığında biz güçlüyüz bize birşey olmaz diye kandırılmasaydı. Dün verdiği kararı o gün verse bu kaos çok daha kolay atlatılabilirdi.

Şu anda durum çok daha kötü. Google'a Fenerbahçe yazıyorum CNN International'ın şike haberi ilk geliyor. Fenerbahçe Yönetimi Aziz Yıldırım hakkında daha net karar verebilseydi şimdi sadece kendilerini kurtarmaz aynı zamanda Federasyon'un, Beşiktaş başta olmak üzere diğer takımlar hakkında daha kolay karar vermesini sağlardı. 

Fenerbahçe'nin Bank Asya'ya gitmesi tabii ki onları küçültmeyecek. Bakın Juventus ve Milan'a, onlar hala büyük. Keşke bunu daha erken görebilselerdi ama bu kadar keskin konularda son 12 yıldır diktatör gibi bir Başkanın yönettiği kulüplerde kafana göre karar veremiyorsun. Bu karar doğru olsa bile. Bakın Nihat Özdemir'e bir lafı ile Metris'te infazı yapıldı ve kulüpten ayrıldı. Şu aşamada diğer kulüpleri bir anda dışarıda bırakmak çok daha zor.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails