18 Ağustos 2011

Mourinho - Terim (Hırsa bulanmış deha kazanamayınca...)


Mourinho ile hep kazandık şimdiye kadar. Chelsea'deki patron ile anlaşmazlığı saymazsak her seneye rekorlarla birlikte kupalar sığdırdı The Special One. Her ne kadar bazı egoist hareketleri tartışma yaratsada, ben dahil herkesin sevgisini kazandı. Adam futbolu biliyor beyler dedik senelerce. Buna benzer sözleri Fatih Terim için de söylemiştik. Takım halinde hucum, oyunu 40-50 metrelik alanda oynama gibi farklılıkları bize izlettiğinde. 

Fatih Terim, avrupaya gittiğinde ondan nefret edenler bile milliyetçilik duyguları ile onu destekliyordu. Ne olduysa Türkiye'ye dönmesi ve Galatasaray ile Milli takımda başarısız sonuçlar almasından sonra oldu. O güzel futbol dehası gitti yerine sadece agresif ve kirli bir görütü geldi. İsviçre maçı başta olmak üzere bir çok maçta rakibine saygısını kaybetti ve kazanamayacağım korkusu ile maçları hep saha dışına farklı ortamlara taşıdı ve sonunda onun imajı gün be gün eriyip kayboldu. Şu anda Fatih Terim'i görünce onun Türk futboluna kattıklarından çok kaybettirdikleri aklıma geliyor ve inanıyorum ki çok fanatik arkadaşlar hariç bir çok kişi bu duygularımı paylaşacaktır. 

Bu sonun benzeri Mourinho içinde yaklaşıyor. Artık Marca ve As gibi Madrid yanlı gazeteler bile yeter artık hakemleri bırakın dedi maçtan önce. Eğer Marcelo o son hareketi yapmasa, inanıyorum bu gazeteler takımın ne kadar iyi olduğunu, Barça karşısında kendilerini ne kadar geliştirdiklerini ballandıra ballandıra anlatırken, Barcelonalı oyuncularında kendilerini durmadan yere atmalarını eleştirirlerdi ama olmadı. Mourinho'nun yerleştirdiği saatli bombalar tam zamanında patladı.

Keşke bu kadar satır yazmadan direk maç hakkında yazabilseydik ama Mourinho orada oldukça bu zor gibi geliyor. Real Madrid gerçekten çok iyi durumda.Takım Barça'yı öğrenmiş ve yenebileceğine inanmış ama hala profesyonellikten uzaklar. Marcelo'nın Messi'ye yaptığı ya da Pepe'nin onlarca kez anlamsız dalmaları bir anda maçı kolayca Barça'ya verebilirdi.

Barcelona ise hazır değil henüz. Biraz zamana ihtiyaçları olacak ki, La Liga'da ilk iki hafta grev olacağını düşünürsek onlar için yeteri kadar zaman var. Alexis ve Cesc'in kadroya tam dahil olması ile uzay ötesi futbola geçebilirler. Messi'nin ara pası ve golleri üzerine yazı yazmak, Yaşar Kemal'in kitabını bana edit ettirmeye benzer.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Her satırına katılıyorum ama senin de değinidiğin su konuyu da belirtmekten kendimi alamıyorum;

Herkes anlatıyor, biz dinliyoruz, barcelonanın bugünkü yapısına nasıl kavuştuğunu, onyıllarca uğraşın emeğin semerini toplamaya başladığını. helal olsun.

bunun karşısında ise toplama bir takım, zenginler ve asiller kadrosu ve 2 senede real'in geldiği seviye. 2 maçta da barcelonayı ilahlar korudu. daha önce barcelona karşısında interi koruduğu gibi. 2 maçta da real'in oyununa ve morinyo'nun bu takıma 2 senede yaptırdıklarına helal olsun.

ah bir de o son dakika olmasaydı.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails