7 Temmuz 2011

Şimdi Kapatın Çenenizi ve Yasımızı Tutalım (Şike'nin Ardından)


İlk sözüm kümedekalfb ve fenerbahçeliyiz başta olmaz üzere bunun gibi tagleri twitter'da popüler yapan sözde taraftarlara. Sizin gibi maç günü forma ile tarz yapan ve şampiyon olunca sokağa çıkıp tur atan taraftarlar bilemezler hislerimizi.Bütün hafta maç saatini bekleyip, 2 bazen 3 toplu taşıma ile maça giden bizlerin yüreği heyecandan delicesine çarpıp 90 dakikayı yaşayan ve sonunda bazen gözyaşı bazen sevinç naraları ile hayatımızın en mutlu anlarını yaşatan maçların bir aldatmaca olduğu hissini anlayamazsınız.

Biz hep şampiyonluk şarkıları söyleriz ama hiç de önemsemeyiz onu. O maç boyunca yaşadığımız duygusallıklar, maça giderken kurduğumuz arkadaşlıklar yeterlidir bizim için. Biz senin verdiğin mücadeleyi alkışladık hep yoksa mutlu ayrılırmıydık onca kaybedilen maç sonrası. Hep rakip takım arkadaşlarımızı şike yaptınız diye kızdırırdık, sanıyormusun inanırdık gerçekten buna. 

Ama bilirdik temiz olmadığını bu futbolun ve ne yazık ki bilemedik anlamsız pahalı, yabancı, star oyuncu isteklerimizin bu çok çok temiz olmayan futbolu biraz daha kirlettiğini. Keşke gelmeseydi o yabancılar ve keşke vermeseydi yayıncı kuruluşlar bu kadar para. Biz mutluyduk trt'de izlediğimiz ve yarı yarıya paylaştığımız tribünlerden.

Şimdi en sevdiğimiz, canımız dediğimiz şeye leke vuruldu ama sanmayın bu lekeyi vuranlar başkalarından. Hiçbirimiz temiz değiliz, unutmayın sakın çok yakın geçmişte yaşananları ve şu anda acıyı bizden biraz daha fazla yaşayan sarı laciverte gönül veren arkadaşlarınızın yanında olun. Twitter'cılardan bahsetmiyorum, bi haber maçlarına hazırlanan fenerbahçeli futbolcular gibi o takıma delicesine gönül veren taraftarlardan bahsediyorum. onların yanında olun ve acılarna ortak olun.

Son sözümde bir temizlik olacaksa bu sadece Fenerbahçe'yi değil bütün takımları kapsamalı diyen fenerlilere! Zannediyormusunuz Fenerbahçe'nin küme düşmesi ile sadece sizin yaralanacağınızı. Biz Beşiktaşlılar, Galatasaraylılar ve diğer takım taraftarları da sizinle birlikte küme düşecek. Acınızı, hayatlarımızdaki en büyük anlamlardan futbola vurulan damga ile bizde sizinle beraber yaralanacağız, ağlayacağız...

Aslında en güzel sözü Ziya Şengül söylemiş "Sevgili Aziz kardesim oyle bir gecirdin ki, yuregimiz yaniyor. Yiktin Fenerbahce'yi" ve ben onu biraz değiştirip söylemek istiyorum. Sevgili Aziz Yıldırım ve tayfası, öyle bir geçirdiniz ki yıktınız aldınız hayatlarımızdaki en güzel şeyi...

Şimdi kapatın çenenizi ve yasımızı tutatlım...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

helal olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails